0 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăSpecialMazare si reteaua lui, trimisi in judecata

Mazare si reteaua lui, trimisi in judecata

Primarul Constantei, Radu Mazare, a fost trimis in judecata alaturi de alte 36 de persoane care au restituit sau au beneficiat ilegal de terenuri, portiuni de plaja si de faleza. Prejudiciul stabilit de procurorii anticoruptie este de 114 milioane de euro.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) l-a trimis ieri in judecata pe Radu Mazare, primarul PSD al Constantei, alaturi de alte 36 de persoane care au facut parte dintr-o adevarata retea de trafic imobiliar. Printre acestia se afla si actionarii clubului sportiv Dinamo Cristian Borcea si Dragos Savulescu. Procurorii anticoruptie au stabilit, in urma anchetei, ca in perioada 2002-2005 membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001 privind retrocedarea proprietatilor nationalizate de comunisti au restituit ilegal o suprafata de aproape un milion de metri patrati. Printre aceste terenuri s-au aflat si portiuni de plaja si de faleza din domeniul public. In acelasi timp, fostii proprietari de drept au fost constransi, prin tergiversarea dosarelor de revendicare, sa-si vanda drepturile sau terenurile pe sume de o suta de ori mai mici decat valoarea de piata.

 

Printre complicii lui Radu Mazare sunt amici politici si de afaceri, precum fostul consilier municipal Nicusor Constantinescu (PSD), dar si patru functionari din primarie, doua functionare de la cadastru, trei notari publici si un evaluator de terenuri. Printre beneficiari se numara firmele lui Radu Mazare si ale familiei lui, precum si alte firme sau persoane private.
Cateva dintre terenurile subevaluate si restituite ilegal au ajuns indirect in familia lui Radu Mazare. Astfel, pe 27.000 de metri patrati a fost construit parcul acvatic Aqua Magic, detinut de o firma la care actionar principal este varul lui Mazare, Basarab Popa. Peste 8.000 de metri patrati de pe malul Lacului Siutghiol au ajuns in proprietatea familiei Mazare – Radu, mama si fratele sau, deputatul PSD Alexandru Mazare.

 

Peste 52.000 de metri patrati au ajuns in proprietatea firmei Holland Development Group, care a cesionat drepturile asupra terenului si a platit un pret de o suta de ori mai mic decat cel de piata. Alte firme care au beneficiat de retrocedarile ilegale de teren de la Primaria Constanta sunt AVP Media Turism (controlata de mama si fratele lui Mazare), Nisipuri SA (controlata de Radu Mazare), Habitat si Ambient SA (printre actionari se afla Borcea si Savulescu de la Dinamo), Pomacost sau Aqualand (controlata de varul lui Mazare). Prejudiciul stabilit de DNA este de peste 114 milioane de euro, iar dosarul a fost inaintat si va fi judecat la Curtea de Apel Bucuresti.

Cele mai citite

Poșta Română va închide în următorii ani toate oficiile sale poștale

Directorul general de la Poșta Română, Valentin Ștefan, a anunțat că toate oficiile poștale din România vor fi închise treptat în următorii ani. Poșta...

Kit complet pentru unghii: ce include și cum să îl folosești corect

Care este soluția ideală pentru a face acasă manichiuri profesionale, fără a investi în vizitele constante la salon? Cu siguranță un kit complet pentru...

Operațiunea Școala: 50 de percheziții în dosare de trafic de droguri în mediul școlar din Iași, București și alte orașe

Procurorii au identificat 40 de făptuitori, majoritatea elevi și studenți din județul Iași. Cel mai tânăr consumator are 13 ani Procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri...
Ultima oră
Pe aceeași temă