Pentru buzunarele batranilor se anunta o perioada grea. Cumparaturile pentru masa de Paste valoreaza aproximativ cinci milioane lei vechi. Cu aceasta suma se poate asigura strictul necesar de care are nevoie orice roman in intampinarea Invierii Domnului. Traditionalul miel pune cele mai mari probleme deoarece un kilogram se incadreaza intre 150 mii si 200 mii lei vechi. Dupa ce lasa aproximativ doua milioane la abator, constantenii cumpara ouale care urmeaza sa fie vopsite conform datinii. Acestea nu depasesc suma de 200 mii lei vechi. Cozonacii nu trebuie sa lipseasca de asemenea de pe mese. Un astfel de produs costa intre 6 si 10 RON. Pasca si drobul preparate in casa solicita alte sute de mii de lei. La toate aceste mancaruri traditionale se aduga friptura, sarmalele si o prajitura, care sunt simtite la buget de fiecare consumator in parte.
Cumparatorii se gandesc serios si la vinul care trebuie pus pe masa. Cel mai ieftin vin rosu poate fi gasit la crame cu 50 mii lei vechi. In magazine pretul variaza de la 100 mii la 300 mii litrul. Bauturile racoritoare se afla pe lista tuturor cumparatorilor si cresc nota de plata cu alte zeci de mii de lei. In final putem observa ca au fost lasate in magazine cateva milioane de lei vechi cu ocazia sarbatorii Pascale.