12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialMarius Vladu, anchetat penal

Marius Vladu, anchetat penal

Fostul prefect de Hunedoara a fost reclamat la DNA pentru retrocedarea terenurilor catre urmasii familiei Kendeffy.

Fostul prefect de Hunedoara, Marius Cristian Vladu, este cercetat de DNA – Directia Teritoriala Alba Iulia, pentru posibile incalcari ale legislatiei in vigoare in cazul retrocedarii terenurilor catre familia Kendeffy. In atentia DNA se afla membrii comisiilor locale si a comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate, condusa la acea vreme de fostul prefect Marius Vladu, iar sesizarea a fost formulata de actualul prefect de Hunedoara, Dan Pricajan.

DNA a dispus verificarea legalitatii modului in care Comisia Judeteana a reconstituit dreptul de proprietate in cazul familiei Kendeffy. Sesizarea se refera la faptul ca, in acest caz de improprietarire, comisia judeteana, condusa de prefectul de atunci, Marius Vladu, ar fi incalcat dispozitiile legale. Exista suspiciuni conform carora au fost unele comise unele infractiuni, respectiv abuz in serviciu contra intereselor publice. Bogdan Nitu, Politiei, a confirmat existenta acestei cercetari si a declarat ca "reprezentantii DNA au solicitat IPJ Hunedoara sa ridice de la Prefectura anumite documente, care reprezinta probe in acest dosar de cercetare".

 

Pe de alta parte, fostul prefect de Hunedoara spune ca nu are nici o emotie cu privire la aceasta cercetare. "stiu ca Pricajan a facut o plangere impotriva comisiilor locale, dar fara sa dea nici un nume. Din punctul meu de vedere, nu am facut altceva decat sa aplic legea si nu am nici un fel de emotie cu privire al retrocedarea terenurilor catre familia Kendeffy. Sunt convins ca, la finalul cercetarii, se va constata ca am respectat in totalitate legea, dar, daca voi fi citat macar o data, voi face denunt penal impotriva prefectului Pricajan",a precizat Vladu. Familia Kendeffy a primit inapoi 12.000 de hectare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă