18.8 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialMarian Dragulescu, "omul Mondialelor"!

Marian Dragulescu, „omul Mondialelor”!

Agentia France Presse a notat ieri, dupa terminarea Campionatelor Mondiale de gimnastica de la Londra, ca romanul Marian Dragulescu (foto) a fost "omul competitiei".

In clasamentul general pe medalii, Romania a incheiat pe locul trei, cu patru trofee castigate: doua de aur prin Marian Dragulescu, la sol si sarituri, una de argint prin Flavius Koczi, la sarituri, si una de bronz prin Ana Porgras, la paralele. Cea mai titrata natiune a fost China, cu 9 medalii (6 aur, 2 argint, 1 bronz), urmata de SUA, cu 5 medalii (2 aur, 1 argint, 2 bronz).
"China ramane imperiala, Dragulescu – un mare campion", scrie AFP. "Daca Marian Dragulescu a fost omul Campionatelor Mondiale de gimnastica, cu doua titluri, la sol si la sarituri, China a ramas imperiala la Londra, de unde a plecat cu noua medalii, dintre care sase de aur. Romanul in varsta de 28 de ani este autorul unei reveniri fabuloase dupa o retragere de peste opt luni", adauga sursa citata.

Obiectiv depasit
Obiectivul delegatiei Romaniei la CM de la Londra a fost depasit, in contractul cu Ministerul Tineretului si Sportului fiind stipulate cucerirea unei medalii si 1-2 clasari pe locurile 4-6.
Dar iata rezultatele sportivilor romani in finalele CM, in ordinea disputarii:
 Individual compus feminin: Ana Porgras, locul 7 (56.500 puncte), Anamaria Tamirjan, locul 9 (55.625 puncte);
 Sol masculin: Marian Dragulescu, aur (nota 15.700);
 Cal cu manere: Flavius Koczi, locul 6 (14.975);
 Paralele feminin: Ana Porgras, bronz (14.675);
 Inele: George Robert Stanescu, locul 4 (15.325);
 Sarituri masculin: Marian Dragulescu, aur (16.575), Flavius Koczi, argint (16.337);
 Barna: Ana Pogras, locul 7 (13.425);
 Sol feminin: Ana Porgras, locul 5 (14.125).
La ultima editie a CM, Romania a obtinut doua medalii, ambele de argint, in finalele pe aparate, la barna (Steliana Nistor) si la sarituri (Daniel Popescu).

Cele mai citite

Cum integrăm mobilierul din lemn masiv pentru a crea interioare unice

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Japonia se confruntă cu inundații catastrofale ce au provocat victime

Ploile torenţiale au provocat inundaţii şi alunecări de teren în Ishikawa, regiunea de coastă afectată în ianuarie de un cutremur puternic cu magnitudinea de...

Jucătoare de tenis cunoscute la pariuri

Tenisul feminin a oferit, de-a lungul timpului, partide memorabile ce nu pot fi uitate de pasionații acestui sport. Nume importante din circuitul WTA au...
Ultima oră
Pe aceeași temă