6.8 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăSpecialManual pentru hrănirea elevilor

Manual pentru hrănirea elevilor

O echipă de medici din Cluj-Napoca, specialişti în boli de nutriţie şi boli metabolice, coordonată de profesorul Nicolae Hâncu de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj şi şef al Clinicii de Diabet, Boli de Nutriţie şi Boli Metabolice, va elabora un manual de bune practici pentru alimentaţia copiilor. Manualul va fi obligatoriu pentru toate grădiniţele şi creşele din oraş.Proiectul va fi realizat în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca.

„Lista neagră” a alimentelor”

Potrivit primarului Sorin Apostu, medicii vor lucra voluntar la elaborarea acestui manual. Manualul va conţine o listă a alimentelor care nu trebui servite în creşe şi grădiniţe şi va avea trei secţiuni. Una se va referi la copiii de la grădiniţă şi din învăţământul primar, alta la copiii din învăţământul gimnazial şi cea de-a treia parte se va referi la învăţământul liceal. Profesorul Nicolae Hâncu spune că fiecare secţiune va include şi indicaţii referitoare, de exemplu, la sănătatea somnului, dar şi la sănătatea vieţii sexuale pentru elevii de liceu. Manualul va avea ca bază şi experienţe practice, rezultate în urma verificării cantinelor unităţilor de învăţământ preşcolar din Cluj. „Cantinele vor fi verificate de echipe mixte, formate din medici şi inspectori ai Primăriei, care vor stabili care sunt cele mai potrivite alimente pentru alimentaţia copiilor”, a spus profesorul Nicolae Hâncu. Manualul de bune practici va fi promovat şi în alte oraşe şi comune, a spus şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Anca Hodorogea.

Cele mai citite

Etapa a 3-a Europa League: Glasgow Rangers-FCSB 4-0

FCSB a pierdut în deplasare cu Glasgow Rangers, scor 0-4, în etapa a 3-a din Europa League. În urma acestui rezultat, campioana României a...
Ultima oră
Pe aceeași temă