15.6 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialMApN i-a prezentat secretarului general NATO maşina care rezistă la MINE. Unde...

MApN i-a prezentat secretarului general NATO maşina care rezistă la MINE. Unde va fi trimisă

Responsabilii Armatei Române i-au prezentat secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, cu prilejul vizitei sale la Bucureşti, câteva echipamente din dotarea trupelor.

Cel mai nou dintre ele este autospeciala EOD (Explosive Ordnance Disposal), proiectată şi construită pentru a rezista la schijele dispozitivelor explozive improvizate.

Modelul prezentat secretarului general al NATO, realizat de firma Qinetiq, fusese inclus şi în mini-expoziţia de echipamente militare prezentate publicului civil din România cu prilejul Zilei Forţelor Terestre.

Autospeciala purta însemnele Poliţiei Militare.

Trupele române au utilizat deja în Afganistan un autocamion EOD şi vor continua să folosească asemenea mijloace tehnice, în cadrul misiunii internaţionale ISAF.

Alături de maşina EOD, militarii români i-au prezentat secretarului general Stoltenberg şi  două automobile Humvee, de fabricaţie americană, tot ale Poliţiei Militare. Acestea sunt frecvent utilizate de armatele occidentale, la toate categoriile de forţe.

Citeşte şi: GALERIE FOTO: Scafandrii de la Forţele speciale. Invincibili sub apă, în aer şi pe uscat

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toate aeroporturile din Iran au fost închise până luni dimineață

Agenția France Presse anunţase, inițial, suspendarea zborurilor doar în "unele aeroporturi" ale Iranului Iranul a introdus restricţii asupra zborurilor începând de marţi, când a lansat...

PSD condamnă decizia CCR de respingere a candidaturii Dianei Șoșoacă

“Dreptul oricărui cetățean de a alege și de a fi ales. CCR Trebuie să explice rapid decizia de invalidare a candidaturii Dianei Șoșoacă” București, 5...

Toate aeroporturile din Iran au fost închise până luni dimineață

Agenția France Presse anunţase, inițial, suspendarea zborurilor doar în "unele aeroporturi" ale Iranului Iranul a introdus restricţii asupra zborurilor începând de marţi, când a lansat...
Ultima oră
Pe aceeași temă