21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialManifestanţi împotriva premierului kuwaitian pătrund în Parlament - opoziţie

Manifestanţi împotriva premierului kuwaitian pătrund în Parlament – opoziţie

Mii de manifestanţi au pătruns miercuri în sediul Parlamentului din capitala kuwaitiană, după ce forţele de ordine au reprimat un miting care cerea demisia premierului kuwaitian, a anunţat un deputat din opoziţie, relaterază AFP, potrivit Mediafax.

„În prezent, am intrat în Parlament”, a declarat deputatul Moussallam al-Barrack, care a preluat conducerea manifestanţilor, alături de alţi parlamentari şi activişti care cereau şi dizolvarea Legislatiului.

Manifestanţii au forţat porţile Parlamentului şi au pătruns în sala principală, unde au intonat imnul naţional, după care au ieşit din această sală, câteva minute mai târziu.

Anterior, forţele de ordine i-au lovit pe manifestanţi cu bastoane, încercând să îi împiedice să defileze până la reşedinţa premierului, în urma unei manifestaţii organizată în faţa sediului Legislativului.

Potrivit unor martori, cinci persoane au fost rănite şi primeau îngrijiri la faţa locului.

Mitingul a fost organizat la apelul opoziţiei, cu scopul de a cere demisia premierului kuwaitian, şeicul Nasser Mohammad al-Ahamd al-Sabah, un membru al familiei regale, dar şi dizolvarea Parlamentului.

Aceste violenţe intervin în contextul în care un scandal de corupţie afectează de mai multe săptămâni monarhia din această ţară petrolieră. Potrivit presei, deputaţii proguvernamentali au fost mituiţi cu sute de milioane de dolari.

Dezvăluirile cu privire la acest scandal au antrenat o puternică mobilizare a opoziţiei împotriva Guvernului şeicului Nasser Mohammad al-Ahamd al-Sabah, un nepot al emirului.

Cele mai citite

Visul Î.P.S. Ciolacu – Academia Catavencu

Î.P.S. Marcel Ciolacu… Nu, nu a trecut la cele bisericești. Î.P.S. înseamnă Întâiul Președinte Simigiu. Așadar, Î.P.S. Marcel Ciolacu a avut un vis....

Visul Î.P.S. Ciolacu – Academia Catavencu

Î.P.S. Marcel Ciolacu… Nu, nu a trecut la cele bisericești. Î.P.S. înseamnă Întâiul Președinte Simigiu. Așadar, Î.P.S. Marcel Ciolacu a avut un vis....

Eroul de la Năstasia

Dragul nostru Ilie Năstase, cunoscut mai ales pentru câteva voleuri luate de la poliție fiind prins băut la volan, dar și pentru schimbarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă