6.5 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSpecialMandat de arestare pentru militarul care si-a impuscat familia

Mandat de arestare pentru militarul care si-a impuscat familia

Judecatorii de la Tribunalul Militar Cluj au emis un mandat de arestare preventiva pe 29 de zile pe numele subofiterului care si-a impuscat familia in comuna Viisoara. Cea mai grava acuzatie care i se aduce acestuia este cea de tentativa de omor.
Plutonierul major Cristian Istrate a fost transportat de la Institutul Inimii din Cluj la Spitalul Militar, unde este pazit permanent. El a incercat sa se sinucida imediat dupa ce si-a impuscat sotia si socrii. In afara de acuzatia de tentativa de omor, militarul mai este cercetat penal pentru incalcare de consemn, pentru ca si-a parasit postul, precum si de nerespectarea regimului armelor si munitiilor.
Procurorii militari au renuntat la acuzatia de vatamare corporala grava dupa ce au decis sa il cerceteze pentru tentativa de omor. Cristian Istrate a fost deja audiat timp de o ora, pe patul de spital. El nu a declarat recurs impotriva arestarii. Subofiterul va fi supus zilele urmatoare unei expertize psihiatrice.
Barbatul le-a declarat anchetatorilor ca nu-si aminteste ce a facut in noaptea de 7 decembrie. Toate victimele tragediei de la Viisoara sunt in viata. Plutonierul major are 39 de ani si a terminat scoala de subofiteri in anul 1987, la arma comunicatii si informatica. El era angajat al UM 01969, situata intre Campia Turzii si Luna.
Sotia militarului, Corina Istrate, introdusese actiune de divort si avusese deja primul termen in proces. In data de 16 decembrie, ar fi urmat sa se prezinte din nou in fata instantei si sa declare ca refuza sa se impace cu sotul ei.

Cele mai citite

Adrian Câciu: Creșterea redevențelor, a TVA, plafonarea salariilor și pensiilor vor fi doar discuții în 2025

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat că o analiză amplă despre fiscalitate va fi în 2026 Ministrul Investițiilor  și Proiectelor Europene, Adrian Câciu a...

O dronă a fost lansată din Liban către reședința lui Netanyahu

Benjamin Netanyahu nu se afla acolo și nu există victime, spun oficiali israelieni O dronă a fost lansată către reședința premierului israelian Benjamin Netanyahu din Cezareea,...

Pelerinaj la Sfântul Dimitrie cel Nou. Opt zile de evenimente în Capitală

Patriarhia Română a anunțat că vor fi aduse în Capitală și moaștele Sfântului Lazăr Începând de duminică, 20 octombrie, Capitala va fi centrul unuia dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă