Mamaliga, un fel de mancare traditional romanesc, sufera de reputatia
proasta de a fi foarte greu de preparat. Bucatarii spun ca trebuie sa
adaugi faina de porumb ‘in ploaie" intr-un vas cu apa, in timp ce
amesteci constant pentru a evita formarea cocoloaselor.
De asemenea, exista multe pareri cu privire la malaiul cel mai potrivit
pentru mamaliga perfecta. Aceste notiuni au reusit sa intimideze
incepatorii in ale gatitului, dar chiar si pe cei mai experimentati.
E nevoie de ceva timp sa preparati mamaliga si de multa atentie. Totusi,
este destul de usor de pregatit pentru micul dejun: e delicioasa in
combinatie cu siropul de artar, potrivit The New York Times.
Mamaliga poate fi combinata cu aproape orice: carnati sau alt tip de carne
tocata, sote de ciuperci, legume sau orice altceva cu sos. In functie de
imaginatia fiecaruia, puteti gati feluri de mancare delicioase care au la
baza mamaliga.
Pentru desert, puteti prepara mamaliga cu capsuni congelate si sos de
fructe, dar si cu iaurt sau inghetata. O alta varianta gustoasa este
mamaliga rece cu zahar si scortisoara.