17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialMama-mare kamikaze

Mama-mare kamikaze

Premiera macabra in Fasia Gaza: o palestinianca in varsta de 57 de ani, mama a noua copii si bunica a catorva zeci de nepoti (numarul acestora osciland intre 30 si 41, apreciaza agentiile de presa), s-a aruncat in aer in localitatea Djabalia, din nordul Fasiei Gaza, in proximitatea unor militari israelieni.
Atentatul Fatimei Omar Mahmud el Najar a esuat insa, mama-mare kamikaze fiind singura victima inregistrata. Trei militari israelieni au fost raniti, dar vietile lor se afla in afara oricarui pericol, a declarat o purtatoare de cuvant a armatei israeliene.
Este vorba de primul caz cunoscut al unui atentat sinucigas comis de o bunica palestiniana, au relatat agentiile internationale. Atentatul Fatimei Mahmud el Najar a fost revendicat de Brigazile Ezzedin-el-Kassam, una dintre aripile armate ale Hamas, acesta fiind primul lor atac revendicat din ianuarie 2005.
Familia Fatimei s-a aratat deosebit de mandra de gestul mamei, respectiv bunicii lor. „Nu-mi incap in piele de fericire. Intotdeauna si-a dorit sa moara ca un martir. Sunt foarte mandru de ea”, a declarat unul dintre fiii ei. In ceea ce priveste motivul pentru care varstnica a decis sa devina o kamikaze, familia nu prea pare a fi cazut de acord. Pe cand una dintre fiice declara ca determinant pentru mama sa ar fi fost recentul atac israelian din Beit Hanun, o alta a opinat ca Fatima dorea, de fapt, sa atraga atentia asupra situatiei detinutilor palestinieni din inchisorile israeliene. In fine, un alt fiu a explicat diferitelor posturi TV ca astfel mama sa a dorit sa aduca un omagiu premierului Ismail Hanija in calitate de reprezentant Hamas.
Cum-necum, femeia s-a descurcat la capitolul „organizare” – inregistrand chiar si un mesaj video ce o prezinta in tinuta razboinica -, dar s-a inecat la mal, declansandu-si explozibilul prea devreme.

Cele mai citite

Ce se va întâmpla cu Alfred Bulai după infarctul suferit în arest

Sociologul Alfred Bulai a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău în arest. Surse spun că acesta a făcut infarct şi va...

Kelemen Hunor și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale. „România arată ca o casă de nebuni”

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a acceptat, vineri, să candideze la alegerile prezidențiale din partea formațiunii sale politice. El a lansat critici dure la adresa...

Marcel Ciolacu ironic la întrebarea dacă împarte același bazin electoral cu Mircea Geoană: Nu l-am găsit acolo

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, consideră că o eventuală candidatură a fostului secretar general al NATO, Mircea Geoană la funcţia de...
Ultima oră
Pe aceeași temă