16.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialMajoritatea spitalelor preluate de Primarie au fost deja reabilitate

Majoritatea spitalelor preluate de Primarie au fost deja reabilitate

» Primariile de sector au alocat fonduri importante pentru consolidarea si modernizarea a 12 unitati sanitare.

» Municipalitatea s-a angajat sa degreveze spitalele de pana la 12% din cheltuieli.

Cea mai mare parte din cele 18 spitale pe care municipalitatea le-a preluat de la Ministerul Sanatatii au fost deja modernizate de primariile de sector care s-au ocupat de administrarea lor in anii trecuti.
Astfel ca Primaria Capitalei nu va mai fi nevoita sa le preia de la zero si sa investeasca sume foarte mari pentru aducerea lor pe linia de plutire.
Intr-o prima faza, municipalitatea va degreva cele 18 spitale de 10-12% din cheltuieli, bani care vor putea fi folositi pentru servicii medicale.

Consolidari si modernizari
Edilii sectorului 1 au finalizat, in 2008, consolidarea si modernizarea Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie "Filantropia", Pavilioanele B si C, si mansardarea maternitatii din cadrul spitalului. AcelasI tip de lucrari sunt in prezent in derulare la Spitalul Clinic "Sfanta Maria", iar la Clinica de Hemodializa din cadrul Spitalului Clinic de Nefrologie "Carol Davila" se executa o extindere cu doua corpuri noi, unde va functiona o clinica de hemodializa cu 50 de paturi. Cladirea principala a Spitalului "Carol Davila" se afla si ea in consolidare si va fi refunctionalizata. In prezent, se mai lucreaza la consolidarea si reamenajarea corpului ambulatoriu din Spitalul Filantropia. Proiectul consta in schimbarea destinatiei din corp administrativ in corp ambulatoriu de specialitate, prin amenajarea unor cabinete de consultatii. Termenul de finalizare pentru aceste investitii este jumatatea anului 2009.

Investitii de aproape 100 de milioane  
Lucrarile vor fi terminate chiar daca spitalele urmeaza sa fie preluate de municipalitate, dupa cum au declarat edilii sectorului 1, care au investit 67 de milioane de lei numai in 2008. In sectorul 2,  in perioada 2003–2008, au fost alocate peste 20 de milioane de lei pentru investitiile din: Spitalul Clinic "Dr. I. Cantacuzino", Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic de Ortopedie Foisor, Spitalul Clinic de Copii "Dr. V. Gomoiu, Spitalul de Pneumoftiziologie "Sf. stefan" si Spitalul Clinic "N. Malaxa". Consiliul Local Sector 3 a investit  fonduri in valoare de 3,5 milioane de lei pentru Spitalul Clinic Caritas si Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes". Edilii din sectorul 6 s-au ocupat de consolidarea si modernizarea Maternitatii "Panait Sarbu".

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă