Majestatea Sa Margareta, preşedinte al Crucii Roşii Române, a vizitat marţi, la Roma, sediul Crucii Roşii Italiene, unde a discutat cu vicepreşedintele instituţiei, Rosario Valastro, în cadrul unei vizite mai ample în Italia.
Rosaria Valastro a făcut o scurtă prezentare a Crucii Roşii Italiene, care are peste 160.000 de voluntari activi, apoi a vorbit şi despre buna colaborare cu instituţia similară din România.
„În ceea ce priveşte primirea persoanelor refugiate, în contextul conflictului care se desfăşoară în Ucraina, Crucea Roşie Română se află în prima linie. Iar noi, vorbind cu toţi donatorii noştri, am spus întotdeauna că avem o mare oportunitate, de a avea ochi în care avem încredere – ochii voştri, ai voluntarilor voştri, ai personalului vostru. Şi mulţumită acestui lucru, am putut să orientăm eforturile noastre în activităţi ce pot fi cu adevărat utile (…). Între societăţile noastre naţionale există un parteneriat consolidat. (…) Vrem să reconfirmăm colaborarea noastră, pentru că este o colaborare productivă”, a declarat vicepreşedintele Crucii Roşii Italiene, potrivit agerpres.ro.
Majestatea Sa Margareta e în Italia unde a vizitat Crucea Roșie Italiană evidențiind colaborarea dintre cele două societăți de Cruce Roșie
Preşedintele Crucii Roşii Române a apreciat sprijinul constant primit de la Crucea Roşie Italiană, inclusiv în contextul crizei refugiaţilor din Ucraina.
„Avem o colaborare minunată cu Crucea Roşie Italiană. Au fost numeroase proiecte, am primit un sprijin important (…) şi ne aşteptăm în continuare la ajutor. Iar în contextul tragediei din Ucraina, avem acest hub în Suceava, unde de asemenea există o importantă colaborare între noi. Dar cred că un rol important în legătura dintre societăţile noastre îl are spiritul cooperării latine”, a spus Majestatea Sa Margareta.
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, alături de Alteţa Sa Regală Principele Consort Radu, efectuează o vizită la Roma şi Vatican.
Programul deplasării la Roma va mai include vizite la Comitetul Paralimpic Italian şi Comitetul Olimpic Italian, precum şi vizionarea unor exponate despre Familia Regală a României la Muzeul Pietro Canonica.
Un punct important în program va fi audienţa privată cu Suveranul Pontif, urmată de vizite la Spitalul Pediatric Bambino Gesu al Sfântului Scaun, la un centru pentru primirea unor femei refugiate din Ucraina şi la sediul Comunităţii Sant’Egidio.
Vizită la Ordinul Suveran de Malta, 8 noiembrie 2022
Marți, 8 noiembrie 2022, la Palatul Magistral din Roma, Custodele Coroanei și Principele Consort au fost oaspeții Ordinul Suveran de Malta.
Anul acesta, în luna decembrie, se împlinesc 90 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Regatul României și Ordinul Suveran de Malta, în timpul Regelui Carol al II-lea și al Principelui Mare Maestru Fra’ Ludovico Chigi Albani della Rovere.
Este a cincea vizită a Familiei Regale a României la Palatul Magistral, în ultimele trei decenii, după vizitele Regelui Mihai din iunie 1999, ianuarie 2012, februarie 2013 și vizita Custodelui Coroanei din octombrie 2012. Familia Regală s-a întâlnit, de asemenea, la Palatul Elisabeta din București cu Principele Mare Maestru Fra’ Andrew Bertie, în martie 2002, în cadrul vizitei sale de Stat în România.
La vizită au fost prezenți doamna Adina Lovin, Însărcinat cu Afaceri ad interim al Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta, ES domnul Roberto Musneci, ambasadorul Ordinului Suveran de Malta la București, și ES domnul Andrew Popper, președinte al Consiliului Regal, potrivit romaniaregala.ro.
La Palatul Magistral, Custodele Coroanei și Principele Consort au fost întâmpinați de Excelența Sa Fra’ John Dunlap, Locotenent al Marelui Maestru. La primire au luat parte membrii Consiliului Suveran Excelența Sa Riccardo Paternò di Montecupo, Marele Cancelar al Ordinului, și Excelența Sa Fabrizio Colonna, Primitorul Trezoreriei Comune.
În Sala de Onoare a palatului, a avut loc ceremonia de conferire a Marii Cruci a Ordinului Meritului Maltez Alteței Sale Regale Principele Consort. Majestatea Sa Custodele Coroanei a primit aceeași distincție în anul 2002, la Palatul Elisabeta.
În a doua parte a vizitei, Locotenentul Marelui Maestru a oferit un dejun oficial în onoarea oaspeților regali români. La dejun au luat parte doamna Adina Lovin, reprezentând Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta, ES dl Roberto Musneci, ambasadorul Ordinului de Malta în România, ES dl. Andrew Popper, președinte al Consiliului Regal, și dl Traian Sârcă, cancelarul Casei Majestății Sale.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!