18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialMAE: România susţine eforturile pentru reunificarea Ciprului, conform rezoluţiilor ONU

MAE: România susţine eforturile pentru reunificarea Ciprului, conform rezoluţiilor ONU

România susţine eforturile în direcţia reunificării Ciprului, conform rezoluţiilor relevante ale Consiliului de Securitate al ONU, i-a transmis, luni, secretarul de stat Luminiţa Odobescu noului ambasador cipriot la Bucureşti, Kalliopi Avraam, potrivit Mediafax.

Secretarul de stat pentru afaceri europene Luminiţa Odobescu a primit-o, luni, pe Kalliopi Avraam, ambasadorul agreat al Ciprului în România, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Cele două au confirmat viziunea comună privind dezvoltarea, în continuare, a relaţiilor bilaterale româno-cipriote, precum şi interesul reciproc de a intensifica colaborarea la nivelul Uniunii Europene în dosarele de interes comun, precum perspectiva financiară post 2013, guvernanţa economică, procesul de extindere al UE, politica de vecinătate, în perspectiva preluării de către R. Cipru a Preşedinţiei Consiliului UE în semestrul II 2012.

De asemenea, au fost abordate recentele evoluţii în dosarul cipriot, partea română exprimând susţinere pentru eforturile în direcţia reunificării Ciprului, conform rezoluţiilor relevante ale Consiliului de Securitate al ONU.

Secretarul de stat român a felicitat-o pe Kalliopi Avraam pentru preluarea postului la Bucureşti, i-a urat succes în îndeplinirea mandatului şi a asigurat-o de întreg sprijinul MAE în desfăşurarea activităţii sale în România. Kalliopi Avraam este diplomat de carieră. În perioada 2007-2012 a fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Cipru în Polonia.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă