2.3 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăSpecialDeputatul Mădălin Voicu, sub control judiciar pe cauțiune

Deputatul Mădălin Voicu, sub control judiciar pe cauțiune

UPDATE: Mădălin Voicu a fost pus sub control judiciar pe cauțiune, pentru suma de 500.000 lei. 

–-

Deputatul PSD Mădălin Voicu, salvat de aleși la votul pentru ridicarea imunității, este audiat, joi dimineață, la Direcția Națională Anticorupție (DNA). El este acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani, toate în formă continuată. 

Deputatul Nicolae Păun, cercetat în același dosar, i-a cerut ajutorul deputatului Voicu pentru a-i deschide uși la Ministerul Finanțelor ( la ministrul Teodorovici) și la ANAF (la Gelu Diaconu, șef ANAF, și la adjunctul acestuia, Mihai Vătășescu) ca să se oprească punerea în aplicare a plății impozitelor pe venit și a contribuțiilor la asigurările de sănătate pe salariile și alocațiile care, pe hârtie, ar fi fost plătite unor romi defavorizați. Gelu Diaconu și Mihai Vătășoiu sunt urmăriți penal pentru că au dat două decizii de suspendare a taxelor și impozitelor datorate statului de romii lui Păun.

 Citește și: INTERCEPTĂRI. „Cumătrul” Mădălin Voicu îi cere bani lui Nicolae Păun pentru intervenții. Șefii ANAF, preș în fața șefului romilor: „Mi-aţi dat, nu, mi-aţi tema, ştiu eu despre ce e vorba”

 Banii delapidați – circa 27 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 6.000.000 de euro – proveneau în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile și din cofinanțarea asigurată de la bugetul de stat, bani destinați pentru două proiecte derulate de Asociația Partida Romilor Pro-Europa, unde președinte este Nicolae Păun. Cele două proiecte urmau să-i ajute pe romii defavorizați să-și găsească locuri de muncă sau să-și deschidă o afacere.

Procurorii dețin probe potrivit cărora proiectele s-au derulat mai mult în acte, banii ajungând la un grup restrâns, între care la Mădălin Voicu, la soția acestuia, Carmen, Nicolae Păun și la apropiații acestuia.

 

Cele mai citite

România deschide ușa șoferilor non-UE: străini angajați pe Uber sau Bolt, din 2025

Germania a adoptat un model similar în primăvară, permițând susținerea examenului de calificare în 8 limbi, inclusiv română, ca răspuns la criza forței de...

București-Ilfov, regiunea cu cel mai scăzut risc de sărăcie din Uniunea Europeană

Cele mai mari riscuri de sărăcie au fost înregistrate în regiunea ultraperiferică franceză Guyane, Calabria și Sicilia Regiunea București-Ilfov este lider european în ceea ce...

Efectul Schengen: Prețurile locuințelor din zonele de graniță explodează

Intrarea României în spațiul Schengen cu frontierele terestre, de la 1 ianuarie, aduce schimbări și pe piața imobiliară, în special în zonele de graniță....
Ultima oră
Pe aceeași temă