15.6 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialMacovei: Condamnarea lui Năstase, o lecţie pentru politicienii corupţi

Macovei: Condamnarea lui Năstase, o lecţie pentru politicienii corupţi

Europarlamentarul Monica Macovei a scris, luni, pe blogul personal, despre condamnarea lui Adrian Năstase, că este „un succes al justiţiei şi o lecţie pentru toţi politicienii care sunt corupţi şi fură”.

Citeşte şi: Năstase se întoarce la închisoare! A primit 4 ani cu executare în dosarul Zambaccian. Dana Năstase, 3 ani de închisoare cu suspendare

„Acum, nimeni nu mai poate să susţină credibil că dosarele făcute de DNA şi judecate de Înalta Curte sunt influenţate politic. Ele au ajuns în instanţă aşa cum şi-au dorit toţi inculpaţii, inclusiv Năstase. Dosarul lui Năstase a fost public odată ajuns în instanţă şi judecători de la Înalta Curte l-au condamnat pe Năstase pe baza probelor reale din dosar”, a scris fostul ministru al Justiţiei.

Citeşte şi: Ponta: Năstase, hăituit de sistemul lui Băsescu

„Ponta s-a lamentat ipocrit şi mincinos că Năstase a fost “hăituit o viaţă întreagă”. Amintesc că în 2006, în calitate de ministru al Justiţiei, la solicitarea procurorilor, am cerut în Camera Deputaţilor ridicarea imunităţii lui Adrian Năstase pentru a i se putea face percheziţie în Zambaccian şi la Cornu. Cererea a fost respinsă cu votul masiv al PSD, în frunte cu Ponta. Poate astăzi aflam şi mai multe despre mită dacă acele percheziţii se făceau”, a mai arătat Monica Macovei pe blog.

Europarlamentarul PDL apreciază că social democraţii continuă să îi ia apărarea lui Adrian Năstase şo că „pesediştii care spun că sunt alături de el n-au decât să se ducă cu el la închisoare”. 

Citeşte şi: Ivan: Năstase a plătit prea mult că i-a fost oponent lui Băsescu

Monica Macovei a comentat şi declaraţia politicienilor PSD, care au spus astăzi că sunt alături de Adrian Năstase: „Dacă sunt alături de el, să se ducă cu el”.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat de ICCJ la patru ani de închisoare cu executare în dosarul „Zambaccian”, pentru luare de mită. Soţia lui, Dana Năstase, a fost condamnată de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare.

Cele mai citite

Oglinda uscată a Moldovei: peste jumătate dintre locuitori, nu au apă potabilă

Datele INS arată că 1.800 de şcoli şi grădiniţe nu au acces la reţeaua de apă Cel mai recent raport al Institutului Naţional de Statistică...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Victor Ponta: M-am săturat să fiu fostul

Victor Ponta deschide lista PSD Dâmbovița pentru alegerile parlamentare la Camera Deputaților Victor Ponta a fost propus pe listele de candidaţi la alegerile parlamentare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă