Laser tag, cea mai recenta aparitie pe piata romaneasca de entertainment, este un joc care simuleaza lupta cu arme laser, intr-un spatiu special amenajat ca arena de joc, oferit de firma Laser Maxx. Este destul de similar altor doua forme de entertainment, jocurile video (shootere si role-playing games, in special) si paint-ball, fanii acestora fiind probabil printre cei interesati si de laser tag. Combatul in spatiul virtual nu poate rivaliza insa cu vanatoarea in arena laser tag-ului, desi decorurile nu sunt la fel de complexe si de convingatoare ca acelea din jocurile virtuale.
Verzi contra rosii sau singur impotriva tuturor
Arena de joc Laser Maxx se afla pe Bulevardul Nicolae Titulescu in apropierea statiei de metrou Basarab, o locatie mai centrala decat a unor jocuri de paint-ball de pe piata, chiar daca este ascunsa intr-o curte interioara. Inainte de a incepe va puteti face curaj intr-un bar decorat in spiritul jocului, unde va si puteti trage sufletul dupa aceea, laser tag-ul fiind destul de solicitant fizic. Odata patrunsi in sala de veste, veti primi echipamentul high-tech care cuprinde arma cu laser (emitatorul) si vesta cu ledurile care reprezinta tintele de tragere (receptorii), de culoare verde sau rosu, precum si instructiunile de joc. Laser tag poate fi jucat pe echipe sau individual, varianta pe echipe fiind preferabila cel putin pentru incepatori. Se joaca pe puncte, asa ca nu puteti fi eliminat din prima, chiar daca sunteti incepator.
Veti primi puncte pentru fiecare adversar impuscat si veti fi penalizat si veti sta pe bara cate 5 secunde cand sunteti nimerit. In varianta cea mai simpla, echipa cu cele mai multe puncte la sfarsitul jocului castiga, dar sistemul de joc permite si fixarea unor misiuni si obiective anume. Un soft special va tine evidenta, iar micile ecrane de pe vesta va vor informa pe cine ati nimerit sau cine v-a impuscat. Fiecare jucator isi poate urmari evolutia in joc, iar specialistii de team-building pot urmari stilul si atitudinea participantilor.
Roti postapocaliptice de tractor
Decorul arenei de joc, de 405 mp, este facut din labirinturi de culoare, rampe, paravane si anvelope masive de tractor, spatiu prin care jucatorii se misca intr-un intuneric slab luminat de lasere, lumina stroboscopica si black light. Desi se doreste desprinsa dintr-un viitor apocaliptic, arena este mai degraba un loc bun pentru o urmarire palpitanta, fara sa arate impresionant. Efectele sonore si muzica intregesc experienta, dar esentialul este urmarirea adversarilor. Cei mai priceputi vor invata sa isi acopere coechipierii la trecerea in spatele unui paravan si sa se asigure inainte de a da un colt. Este un joc la care devii mai bun in timp si care creeaza dependenta, presupunand viteza, mobilitate, tinta, prudenta si combativitate. Un joc dureaza 12 minute, timp care pare ca nu se mai termina o data ce ai intrat in joc, pentru ca apoi, dupa ce ai prins gustul, sa treaca mult prea repede.
Un coechipier mi-a spus ca orice explicatii sunt inutile o data ce te vezi cu arma in mana si jocul pune stapanire pe tine, depasit de situatie. Eu n-am reusit sa ma descurc onorabil si am iesit ultimul in toate clasamentele. Ca aventura, jocul mi s-a parut destul de distractiv, dar ceilalti erau mult mai buni, asa ca m-am dat batut repede. Impatimitii de sport si de jocuri video, carora jocul li se adreseaza, se vor ambitiona insa sa devina cei mai buni.
Dependenta de adrenalina ii va costa pe fanii laser tag-ului 24 RON de persoana la primul joc si 17 de la al doilea, de luni pana vineri, si 27 RON in timpul week-end-ului la primul joc, respectiv 20 RON de la al doilea, existand si oferta de 15 RON pentru happy hours.