20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialLupta mai dura ca oricand In Liga I

Lupta mai dura ca oricand In Liga I

» Sezonul 2007-2008 se anunta a fi unul de foc. Aproape toate echipele vor avea un obiectiv in acest an competitional. Principala temere este ca "lupta sa nu se dea numai pe teren.

» Primii acuzati de favoritisme sunt "cavalerii fluierului", insa dupa meciul din Supercupa arbitrajul pare sa fi intrat pe un fagas normal, chiar daca nu putem trage o concluzie clara dupa o singura partida.

Rapid, detinatoarea cupei si  Supercupei Romaniei, va debuta in noul campionat pe terenul nou-promovatei Dacia Mioveni. Ambele echipe au trecut in ultimele zile prin momente mai putin linistite la nivelul conducerii tehnice. Cristiano Bergodi a fost convins pe ultima suta de metri de catre George Copos sa nu renunte la functia de antrenor, in timp ce Florin Marin i-a luat locul lui Ion Moldovan pe banca argesenilor. Rapidistii trateaza cu multa seriozitate partida cu nou-promovata, Nicolae Manea precizand ca Dacia nu va renunta usor la lupta. Cea de-a doua partida a serii va opune Universitatea Craiova si Farul Constanta. Tehnicianul oltenilor, Florin Cioroianu, nu ii va putea folosi pe Mihai Dina, Valerian Garla (accidentati) si Michael Baird (suspendat). "Juvetii" au avut emotii si cu Mircea Bornescu, care s-a accidentat in urma unui contact mai dur cu Stoanof. Medicul echipei, Claudiu Stamatescu, si-a dat insa acordul ca portarul sa evolueze in prima etapa.

Maine va debuta si Dinamo in noul sezon, intr-o partida pe care o va disputa la Buzau contra Gloriei. Nou-promovata a primit un ajutor substantial din partea Stelei, o mare parte din jucatori ajungand in Crang. Ultimul este Mihai Gurita, Gheorghe Hagi hotarand ca nu se incadreaza in lotul Stelei.
Dinamo este obligata sa invinga pentru a se revansa fata de suporteri dupa infrangerea din Supercupa, dar si pentru a avea un moral cat mai bun pentru confruntarile din Liga Campionilor. Cea de-a treia nou-promovata, U Cluj, va primi vizita celor de la Pandurii Tg. Jiu. Partida este asteptata cu mare interes de catre suporterii "sepcilor rosii", tinand cont ca Universitatea nu a mai fost de foarte mult timp pe prima scena a fotbalului romanesc, iar CFR Cluj a devenit pentru moment echipa-fanion a orasului de pe Somes.
Ziua va fi incheiata de duelul "Politehnicilor" din Timisoara si Iasi. Ionut Popa a anuntat ca nu se gandeste la altceva decat la victorie, dar si un punct castigat pe stadionul "Dan Paltinisanu" ar fi bun. De partea cealalta, Poli stiinta are un antrenor strain, Dusan Uhrin jr, care a adus o alta mentalitate in vestiarul "violetilor", impunand un joc mult mai bataios si ofensiv.
Miercuri si joi sunt programate ultimele doua partide ale primei etape Otelul-CFR Cluj si Gloria-Unirea Urziceni. Cele doua meciuri au fost amanate pentru mijlocul saptamanii din cauza faptului ca Gloria si Otelul disputa in aceasta seara returul finalei Cupei UEFA-Intertoto.

Cele mai citite

Tensiunea mică: cauze, simptome și tratament

Tensiunea arterială reprezintă forța cu care sângele împinge împotriva pereților arterelor atunci când este pompat de inimă. Dacă valorile sale scad sub 90/60 mmHg,...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă