17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialLudovic Orban: Si presa, si politia mint!

Ludovic Orban: Si presa, si politia mint!

La aproape patru zile de la accidentul rutier comis de ministrul Ludovic Orban, dezvaluirile in cascada din mass-media contureaza o posibila actiune concertata de musamalizare a adevarului. Cele mai multe balbe si contradictii apartin Politiei Rutiere, care abia marti seara a recunoscut oficial existenta victimei, Simona Todea, o tanara de 14 ani, pentru ca miercuri la pranz, dupa audierea victimei, sa exprime indoieli fata de implicarea acesteia in accident. Simonea Todea (ale carei spuse au fost intarite de tatal ei) a declarat ca fractura de la brat suferita duminica, in cam acelasi interval temporal cu accidentul de la Cotroceni, s-a datorat caderii pe scari la iesirea din propria locuinta. Parca la unison cu victima si familia ei, ministrul Ludovic Orban a acordat un interviu "Romaniei libere" in care se declara tinta unui atac concertat si neaga existenta unei victime umane in urma coliziunii. Ministerul de Interne a trimis Corpul de Control sa verifice ce soarta a avut sesizarea apelului de urgenta la numarul 112 si de ce Politia Rutiera n-a localizat accidentul si pe protagonistii acestuia. La inchiderea editiei, tocmai a fost dat publicitatii un raport preliminar in care se incrimineaza "lipsa de profesionalism si superficialitatea evidenta" a echipajului de politie rutiera. Raportul mentioneaza si masurile sanctionatorii si este lesne de inteles ca acestia ar putea fi tapii ispasitori ai scandalului. Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat ca a preluat cazul si va audia familia victimei.
CSAT a discutat ieri subiectul Orban, iar surse din Administratia prezidentiala au declarat ca presedintele a cerut o ancheta serioasa.

 

» Imaginea Politiei Romane a iesit la fel de sifonata ca aceea a ministrului Ludovic Orban in cazul accidentului de la Cotroceni. Contradictiile, declaratiile confuze si balbele sefilor Politiei vin sa contureze ipoteza ca duminica, imediat dupa accidentul comis de ministrul Transporturilor, pe firul rosu s-a dat ordin de musamalizare.

In ciuda datelor care-l incrimineaza, ministrul Ludovic Orban continua sa nege acuzatiile care i se aduc in aceste zile in mass-media. El se declara o victima si sustine ca n-are de gand sa-si dea demisia.

Dupa accidentul de duminica, Ludovic Orban nu a mai dat nici un fel de declaratie pentru presa si si-a trimis reprezentant la sedinta de Guvern de ieri. In exclusivitate, "Romania libera" a reusit sa obtina raspunsuri la cateva intrebari privind neconcordantele dintre declaratiile sale, ale martorilor si ale politiei. Cu o voce pierduta, Orban a acuzat presa si politia de minciuna, precizand ca exista un atac concertat la adresa sa.

» Reporter: Presa si politia va acuza ca mintiti in legatura cu mai multe aspecte. In primul rand, ati asteptat sau nu politia trei ore?

» Ludovic Orban: Am asteptat politia trei ore si nu a venit. Politia se apara pentru ca nu este normal sa se faca un apel la 112 la care politia sa nu raspunda.

» Cine a sunat la 112?
» Va marturisesc ca nu stiu exact. Eu le-am spus numarul 112. Erau trei persoane acolo si le-am spus: "Sunati la 112". Am stat afara, m-am dus, am baut o cafea, dupa care am revenit din nou afara. Am stat acolo, in zona aia. Nu se poate sa fi venit cand eram la cafea. Daca venea politia, eram imediat anuntat.

» Cu ce masina ati plecat de la locul accidentului?
» Am plecat cu masina de la minister si m-am dus pe autostrada A1, dupa ce am facut cateva drumuri in Bucuresti.

» Sigur nu a fost nici o victima?

» Da, sigur.

» Acuzatia de musamalizare este destul de grava. Va este fortata demisia?
» Nu-mi forteaza demisia, nu-mi forteaza nimeni demisia. Este dat pe surse, imprastiata prin presa in stilul caracteristic.

» Credeti ca este un atac?

» Bineinteles. Este un atac care este concertat intr-o directie foarte apropiata de locul accidentului (n.r. – Cotroceni).

» Ati deranjat pe cineva?
» Vi se pare normal ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa se autosesizeze si sa ceara un dosar care nu exista?
Va repet inca o data. Ca sa existe un dosar trebuie sa existe macar suspiciuni legate de existenta vreunei infractiuni. Cum poate sa ceara Parchetul un dosar care nu exista? E dosarul unei contraventii. Intre infractiune si contraventie este distanta ca de la cer la pamant.

» Stim de la politie despre suspiciunea ca ar exista o victima in acest accident.
» Ce este asta suspiciune? si eu banuiesc ca Basescu era beat mort cand a condus masina personala dupa ce a stat la sprit cu Becali. S-a autosesizat cineva in cazul asta? Vedeti? Pai, si atunci sa nu se faca vorbire despre faptul ca cineva uzeaza de calitatile oficiale.

» Sunteti primul ministru sanctionat de politie. Pentru cat timp veti folosi sofer?
» Sunt foarte bucuros de lucrul asta. Am fost sanctionat si cand eram viceprimar si nu a mai fost nici un fel de legatura. Pai, cat mi-au retinut carnetul: 60, 90, 30 de zile. Habar nu am. Nu stiu cat mi-au retinut carnetul.

» In concluzie, dumneavoastra ati stat acolo, politia minte cand spune ca a trecut pe acolo, presa la fel cand a spus ca s-a incercat musamalizarea si ca ar fi existat o victima.
» Da, da.

 

Cele mai citite

Barajul de la Bozia, Fălciu, parțial afectat de viitură în zona Cârja

ISU Vaslui anunță că nu a fost informat în mod oficial despre nici un baraj rupt ISU Vaslui a anunţat, luni, că, din cauza precipitaţiilor...

Analiștii CFA România prognozează o inflație de 4,95% și un curs de 5,0735 lei/euro pentru august 2025

Conform sondajului realizat de CFA România în luna august, analiștii financiari estimează o rată a inflației de 4,95% pentru următoarele 12 luni, până în...

Ajutoare financiare de 10.000 de lei de gospodărie și bani suplimentari pentru familiile celor decedați în urma indundațiilor

Guvernul a anunțat în ședința de guvern adoptarea unui proiect de hotărâre prin care fiecare familie afectată de inundații va primi 10.000 lei și...
Ultima oră
Pe aceeași temă