18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialLucian Bute şi Steluţa Duţă, laureaţii boxului românesc în 2010

Lucian Bute şi Steluţa Duţă, laureaţii boxului românesc în 2010

Lucian Bute, la profesionişti, şi Steluţa Duţă, la amatori, sunt cei mai buni boxeri români ai anului 2010, conform Agerpres.

 

Bute, campion mondial IBF la categoria supermijlocie, a fost urmat în ierarhia profesioniştilor de Giulian Ilie, care a câştigat în noiembrie titlul de campion IBF international la categoria grea-uşoară (cruiserweight), şi de Adrian Diaconu, fost campion mondial la categoria semigrea.

La amatori, Steluţa Duţă, vicecampioană mondială în 2010, a fost urmată în clasament de Alexandru Marin, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de tineret de la Baku (Azerbaidjan) şi clasat pe locul 5 la Jocurile Olimpice ale tineretului de la Singapore. Podiumul a fost completat de Răzvan Andreiana, sfertfinalist la Europene şi câştigător la turneul internaţional Felix Stamm din Polonia.

Adrian Lăcătuş, tehnicianul care se ocupă de lotul naţional feminin de box, a fost desemnat antrenorul anului. Federaţia Română de Box a acordat titlului de ”maestru emerit al sportului” pugilistelor Steluţa Duţă şi Camelia Negrea (retrasă din activitate).

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă