13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialLocuinte "made in China" la Deva

Locuinte „made in China” la Deva

» Un investitor chinez va construi un cartier de locuinte cu materiale de constructii si muncitori din China

O companie chineza cu sediul in regiunea Yancheng va construi la Deva 2.000 de locuinte. Forta de munca va fi asigurata in proportie de 80% din China, iar proiectul va demara in aceasta primavara.
Intre primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, si reprezentantii investitorilor chinezi a avut loc o prima runda de discutii pe tema proiectului, in cadrul careia au fost stabilite si detaliile necesare. Pentru primele 410 apartamente, lucarile ar urma sa inceapa chiar in aceasta primavara, spune edilul sef Mircia Muntean.
"Lucrarile la modulul pilot al acestui proiect sunt prevazute sa inceapa in primavara acestui an si includ construirea unui numar de 410 locuinte. Este vorba de 200 de apartamente cu o camera, 200 de apartamente cu doua camere si 10 apartamente de lux cu trei camere", a precizat primarul.
Acesta a mai spus ca investitorii au ales sa aduca forta de munca din China din cauza ca pe piata romaneasca exista un deficit de personal in domeniul constructiilor. Totodata, chinezii lucreaza mai ieftin, ceea ce reduce costurile constructiei, aspect care se va regasi in pretul final al apartamentelor.
Primarul municipiului Deva a mai precizat ca materialele de constructie necesare pentru interiorul locuintelor vor fi aduse tot din China, iar in acest  proiect vor fi atrase si alte companii multinationale.
Municipiul Deva este infratit cu regiunea chineza Yancheng de mai multi ani, iar intre cele doua administratii au fost dezvoltate pana acum relatii culturale.
Primaria Deva recunoaste ca in municipiu constructia de locuinte a devenit o necesitate, avand in vedere faptul ca in ultimii ani diferite investitii au creat peste 5.000 de noi locuri de munca.

Cele mai citite

32 de pacienți palestinieni evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în spitalele din Capitală

România este implicată într-o misiune internațională de evacuare umanitară din Fâșia Gaza, primind 32 de pacienți palestinieni în această seară. Din acest grup fac...

32 de pacienți palestinieni evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în spitalele din Capitală

România este implicată într-o misiune internațională de evacuare umanitară din Fâșia Gaza, primind 32 de pacienți palestinieni în această seară. Din acest grup fac...

Incident șocant lângă Capitală: a tras cu o armă spre curtea unei locuințe

Un localnic din comuna Cornetu, de lângă Capitală, a anunțat la 112 că un bărbat a tras cu arma spre curtea sa. Din fericire,...
Ultima oră
Pe aceeași temă