17.5 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialLivada cu visini: localul moderat-conservator

Livada cu visini: localul moderat-conservator

Restaurantul are doua niveluri, parter si subsol. Parterul e usor retro, "conservator" cum se recomanda pe site. Amenajarea este simpla si personalizata – nu este nici prea incarcata, cum se intampla in restaurantele romanesti "nationaliste" gen Burebista, dar nici minimalist-occidentala, in genul office. Fete de masa albe si rosii, vitralii la geam, fotografii, vechituri de atmosfera si mobilier stil creeaza suficienta intimitate; doar galbenul de pe pereti e excesiv. Oricum, numele, "Livada cu visini", care trimite la o piesa celebra de Cehov, da diferenta specifica a localului – traditionalist-boem neancorat in specific romanesc, ci mai degraba intr-unul livresc, greu localizabil (rusesc in nici un caz).

Preturile sunt mari, targetul fiind clasa "business’’ de mijloc – de unde un anume aer exclusiv al restaurantului, vizibil in special la nivelul chelnerilor, nu foarte amabili cu clientii care nu arata top. La subsol, aspectul e mai rustic, cu caramida "natur" pe pereti: impresioneaza lista  de vinuri si – mai ales – de bere (in special belgiana si germana). Nu prea gasesti in Bucuresti locuri de degustat bere pentru cunoscatori…
Meniul e divers, spargand conceptul boem boieresc cu feluri internationalizate gen paste sau supe crème (nu vorbim despre salate, care tind sa devina obligatorii in orice restaurant). Ciorbele, de pilda, sunt ilustrative pentru usoara incoerenta tematica a restaurantului – ciorba romaneasca de salata cu afumatura (8 lei) sta langa ciorba provensala de broccoli cu cascaval (11 lei) sau feluri obisnuite de ciorbe (de perisoare, vacuta, pui etc.).

 

Preparatele pentru pranz oscileaza si ele intre hituri pe traditional romanesc ("ficatei la tigaie cu ceapa si vin (14 lei), bulz ciobanesc, tigaie picanta) si specialitati savante ca puiul "Livada", din piept de pui cu mozzarella si sos de coriandru cu chimen (20 lei), puiul "Regal" (o specialitate din piept de pui cu broccoli si sos de smantana si cascaval, costand 20 lei),  muschi de vita cu sos gorgonzola etc., biftecul tartar e scump (38 lei), insa preparatele simple la gratar suportabile (16-18 lei). La deserturi, nu trebuie ratate perele in vin cu inghetata (11 lei) sau, pentru cei cu gusturi mai putin sofisticate, placinta cu branza, facuta din branza fina si cu toping de visine. Pe scurt, nu e un restaurant de "lux", de iesit duminica, ci de un restaurant uzual pentru oamenii cu bani din clasa superioara de mijloc.

Cele mai citite

Mașină lovită de tren în Argeș. Șoferul a scăpat cu viață

Un bărbat de 51 de ani a fost implicat într-un accident grav într-o comună din județul Argeș, după ce mașina sa a fost lovită...

Cine sunt judecătorii care au votat împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României (CCR) a acceptat o contestație împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, hotărârea fiind definitivă și eliminând-o astfel din cursa...

Crin Antonescu: Întreaga activitate politică a doamnei Șoșoacă e profund nocivă, toxică și dezgustătoare în privința exprimării

Fostul lider liberal a declarat că opinia sa nu este suficientă pentru a interzice exercițiul politic al unei persoane Într-o intervenție televizată, Crin Antonescu a...
Ultima oră
Pe aceeași temă