17.8 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăSpecialLiga I, ca Liga Europa

Liga I, ca Liga Europa

Cel mai important meci al etapei a V-a a Ligii I la fotbal are loc la Vaslui, între două echipe care se visează în grupele Ligii Europa: FC Vaslui şi Steaua.

Runda a cincea va fi deschisă astăzi de confruntarea dintre Sportul Studenţesc şi CFR Cluj. Campioana a fost de doar şase ori în Regie de-a lungul istoriei, iar după Revoluţie s-au disputat numai două dueluri în Bucureşti, în 2005. În luna mai „gaşca nebună” s-a impus cu 2-1, în timp ce în august partida s-a încheiat la egalitate 1-1. Singura victorie a ardelenilor (scor 2-1) s-a înregistrat în urmă cu 36 de ani.
Din 2005 până acum lucrurile s-au schimbat radical. Dacă în acea perioadă Sportul era o formaţie obişnuită cu primul eşalon, iar CFR Cluj încerca să demonstreze că-şi merită locul în Liga I, acum situaţia este la 180 de grade. Ardelenii au câştigat în ultimii doi ani şapte trofee (două campionate, trei Cupe ale României şi două Supercupe), în timp ce „gaşca nebună” abia a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc, după patru sezoane petrecute în liga secundă.

Ameninţare pentru Lopez Caro

Derby-ul etapei se va disputa duminică la Vaslui, unde echipa antrenată de Lopez Caro va primi vizita Stelei. În precedentele două partide roş-albaştrii nu au reuşit să câştige nici un punct şi, mai mult decât atât, nu au marcat nicodată. Din cele cinci deplasări la Vaslui, Steaua s-a întors de două ori învingătoare. Prima dată în 2006, la primul an al vasluienilor în prima ligă, scor 4-0, a doua oară în 2008, scor 1-0. Pentru Lopez Caro întâlnirea cu Steaua poate fi sfârşitul mandatului pe banca moldovenilor, dacă nu reuşeşte să se impună. Până acum Vasluiul a reuşit să strângă doar cinci puncte din patru etape, având -1 în clasamentul adevărului.
O altă partidă interesantă se anunţă a fi şi cea dintre Rapid şi Gloria Bistriţa. Giuleştenii trebuie să se revanşeze în faţa suporterilor după înfrângerea din derby-ul cu Dinamo, în timp ce bistriţenii au demonstrat că se pot mobiliza foarte bine în deplasare în faţa unei formaţii puternice. Tradiţia este de partea rapidiştilor, care, din cele 20 de meciuri disputate în Giuleşti, au câştigat 17 şi au pierdut unul, scor 1-2, în 1994. „Abia aştept meciul. Va fi dificil. Rapid a pierdut în faţa lui Dinamo după ce a condus cu 2-0 la pauză. Rapid este o echipă foarte bună, cu jucători valoroşi. Să nu uităm nici de public, care este al 12-lea jucător pentru ei. Chiar şi aşa mergem la Bucureşti cu gândul la victorie”, a spus tehnicianul bistriţenilor, Laurenţiu Reghecampf.
De partea cealaltă, Marius Şumudică i-a asigurat pe fani că Moraes, principalul pericol pentru giuleşteni, va fi anihilat. Tehnicianul Rapidului îl cunoaşte foarte bine pe brazilian, el aducându-l în România, în returul sezonului precedent, pe când antrena Gloria Bistriţa.

Programul etapei a V-a a Ligii I:

VINERI SPORTUL STUDENŢESC – CFR CLUJ 18.00 DIGI SPORT
RAPID – GLORIA BISTRIŢA 20.30 ANTENA 1

SÂMBĂTĂ FCM TG. MUREŞ – DINAMO 18.00 DIGI SPORT


ASTRA PLOIEŞTI – U CRAIOVA 20.00 GSPTV
PANDURII TG. JIU – GAZ METAN MEDIAŞ 22.00 GSPTV


DUMINICĂ U CLUJ – OŢELUL GALAŢI 18.00 GSPTV


FC VASLUI – STEAUA 20.00 DIGI SPORT
FC TIMIŞOARA – VICTORIA BRĂNEŞTI 22.00 GSPTV
LUNI FC BRAŞOV – UNIREA URZICENI 20.00 DIGI SPORT

 

Cele mai citite

Statele Unite mențin restricțiile privind rachetele cu rază lungă pentru Ucraina, în ciuda insistențelor Kievului

Administrația americană nu este pregătită să ridice restricțiile privind utilizarea rachetelor cu rază lungă de acțiune furnizate Ucrainei, chiar dacă Kievul solicită insistent permisiunea...

Sfânta Mediocritate – Academia Catavencu

Avem două declarații: Victor Ciutacu: „ Căutăm diplomele lui Ciolacu, dar avem un olimpic la Capitală și rezultatele priceperii le trăim zilnic”. Victoria Stoiciu, consiliera lui...

Papa Francisc critică ambii candidați la președinția SUA, îndemnând alegătorii catolici să aleagă „răul mai mic”

Papa Francisc a făcut declarații neobișnuit de critice la adresa ambilor candidați la președinția SUA, sugerând că aceștia au poziții „împotriva vieții”. Într-o conferință de...
Ultima oră
Pe aceeași temă