24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialLiderul sindicatului, in greva foamei alaturi de directorul Stefan

Liderul sindicatului, in greva foamei alaturi de directorul Stefan

Dupa cea de-a cincea zi de greva a foamei, directorul SC Apa-Canal SA Galati, Ion Stefan, este sustinut in protestul sau si de o parte din sindicate, de ieri intrand in greva foamei si liderul Sindicatului „Covurlui”, Costica Stancu.

Primarul Nicolae nu ma poate destitui!

In dimineata celei de-a cincea zile de greva foamei, directorul Ion Stefan spunea ca in cele cinci zile si-a pus mai multe intrebari la care nu gaseste raspuns. Sunt, in cea mare parte, intrebari retorice, generate de faptul ca protestul sau este privit cu indiferenta de autoritati: „De ce, in cele cinci zile, nimeni din autoritatea locala nu a dat macar un telefon? De ce autoritatile locale nu vor sa stea de vorba cu noi?”. De fapt, cand a aflat despre ineditul protest al directorului uneia dintre regiile consiliului municipal, primarul Dumitru Nicolae s-a aratat surprins de faptul ca un manager a intrat in greva foamei pentru ca salariatii nu primesc tichete de masa si mariri de salariu si cu siguranta primarul Nicolae nu si-a schimbat opinia ca protestul directorului Stefan este un gest exagerat. Primarul Galatiului s-a aratat chiar interesat sa il suspende din functie pe directorul Apa-Canal SA. Ion Stefan sustine insa ca nu are cum sa faca asa ceva: „Aceasta persoana spune multe si face putin. Nu ma poate suspenda din functie. Am avut profit in 2005, suntem in profit si in 2006. Iar in cei doi ani de cand conduc societatea nu am avut nici o problema in alimentarea cu apa a Galatiului”. Stefan sustine ca problema este ca la desprinderea din regia Apaterm societatea a fost potcovita cu pierderi de 100 de miliarde si datorii de 126 miliarde.

Liderul de sindicat, impins si el in greva foamei

De ieri a intrat in greva foamei alaturi de director si liderul Sindicatului „Covurlui”, Costica Stancu, dupa ce o mare parte dintre cei 526 de sindicalisti au semnat pentru sustinerea protestului: „Sindicatul Covurlui este solidar cu protestul domnului Ion Stefan, care nu este inteles de autoritatile locale”, sustine Stancu. De fapt, liderul sindical a fost impins de la spate chiar de functia sa, pentru ca era chiar ridicol ca un director sa intre in greva foamei pentru sustinerea unor revendicari sindicale, iar liderul de sindicat sa stea pe tusa. Ion Stefan sustine ca la analizele din cea de-a patra zi de greva a foamei i s-au gasit tensiunea arteriala 16,9 si glicemia 70, iar de astazi va intra in concediu, pentru a se putea interna in spital daca starea sa de sanatate o va impune. Conducerea Apa-Canal SA va fi preluata de directorul tehnic de productie Stefan Dragomir.

PC l-ar putea sacrifica de dragul PSD

Revendicarea directorului Ion Stefan si a liderului sindical Costica Stancu este aprobarea de catre CLM Galati a garantarii unui imprumut bancar de 12 milioane RON, cu care societatea sa-si poata plati datoriile, dupa degrevarea de datorii salariatii societatii putand primi tichete de masa si mariri salariale care sa aduca salariile de la Apa-Canal la nivelul celor de la Apaterm. Desi Stefan evita sa dea conotatii politice protestului sau, ele vin de la sine. Fiind unul dintre oamenii de baza ai organizatiei PC Galati, ar trebui sa fie sustinut de colegii de la PC. Dar nu e! Pentru ca protestul sau il deranjeaza pe primarul Dumitru Nicolae, presedintele municipalei PSD Galati. Dat fiind ca PC si PSD colaboreaza in administratia locala, impotriva Aliantei PNL-PD, se pare ca liderul PC Eugen Durbaca nu prea are chef sa strice colaborarea cu PSD de dragul tichetelor de masa ale salariatilor de la Apa-Canal. Iar la o intelegere intre seful PSD Galati Dan Nica si cel al PC Eugen Durbaca, se poate ajunge si la destituirea lui Ion Stefan de la conducerea Apa-Canal SA. Ion Stefan presimte ca s-ar putea intampla si asa ceva, pentru ca acum se declara nemultumit de greseala pe care a facut-o intrand in politica. „Atunci aveam 10 magazine, acum am ramas cu patru”, spune directorul Stefan. E clar, politica e costisitoare!
Ieri dupa-amiaza, starea de sanatate a directorului Ion Stefan s-a inrautatit, motiv pentru care a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Apostol Andrei”
.

Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...

Femeie găsită carbonizată într-o casă cuprinsă de un incendiu

O tragedie a avut loc în comuna Laza, județul Vaslui, unde o femeie de 50 de ani a murit carbonizată în propria locuință în...
Ultima oră
Pe aceeași temă