21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialLiderul sindicatului de la Teatrul Muzical este "suntat" lunar

Liderul sindicatului de la Teatrul Muzical este „suntat” lunar

Conferinta de presa in parc! Aceasta este noutatea prin care a fost sarbatorita la Galati Ziua Europei, iar cei care au sustinut conferinta de presa, liderii sindicatului de la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galati, au denuntat noi abuzuri ale directorului teatrului, Florin Melinte, si au pus o intrebare pe potriva: intram in Europa cu indiferenta autoritatilor fata de abuzurile lui Melinte, demonstrate in rapoartele de audit si cele ale expertilor contabili?

Conferinta de presa a fost sustinuta in Gradina Publica, pentru ca directorul Florin Melinte nu le-a permis membrilor sindicatului sa o sustina in teatru. Conflictele dintre director si liderii sindicali s-au aprins din nou, dupa ce Melinte i-a desfacut contractul de munca liderului sindicatului, Adrian Dumitrascu, pentru a doua oara in ultimele doua luni. Miza presiunilor directorului asupra membrilor sindicatului este renuntarea de catre sindicat la procesul intentat conducerii teatrului pentru plata unor diurne in valoare totala de 19.600 euro, ce li se cuvin artistilor si personalului tehnic pentru un turneu intreprins in Germania, in perioada 6-10 august 2003. Prin sentinta nr. 1704/19.12.2005, instanta de la Tribunalul Galati a obligat conducerea teatrului sa le plateasca salariatilor cei 19.600 de euro. Melinte sustine insa ca sentinta nu este irevocabila si definitiva, fiind atacata de teatru la Curtea de Apel Galati.

Presedintele de sindicat, dat afara

Liderului Adrian Dumitrascu i-a fost desfacut contractul de munca in baza deciziei nr. 38/15.02.2006 a lui Melinte. Ulterior, intre sindicat si director a intervenit Protocolul nr. 2041/02.03.2006, prin care s-a cazut la pace, directorul acceptand unele revendicari, cum ar fi reanalizarea contestatiilor unor salariati fata de evaluarile anuale. Atunci s-a convenit si anularea deciziei de desfacere a contractului de munca al lui Dumitrascu, pentru ca atunci era vicelider al sindicatului si in conformitate cu art. 223, alin. 2, din Codul Muncii, nu i se putea desface contractul de munca. Dupa ce a fost reangajat, pe data de 12 aprilie, Adrian Dumitrascu a fost ales lider al sindicatului, in locul lui Paul Buta, care a demisionat. Cum liderii sindicatului nu au fost de acord cu renuntarea la procese, pe data de 4 mai 2006, Melinte a dat o noua decizie de desfacere a contractului de munca a lui Adrian Dumitrascu. Acum s-a prevalat de o hartie pe care a primit-o de la judecatorie pe data de 2 mai. Situatia este ridicola, pentru ca, la cererea lui Melinte, judecatoria ii comunica acestuia conducerea sindicatului de la momentul ultimei notificari, din 11.11.2003, cand Dumitrascu nu era nici vicelider, nici lider. Asa ca, din moment ce Adrian Dumitrascu nu mai este protejat de art. 223 din Codul Muncii, Melinte a profitat de moment si i-a desfacut contractul din nou. Evident, in momentul in care judecatoria va comunica notificarea referitoare la alegerea lui Dumitrascu ca lider al sindicatului, Melinte va trebui sa-l reangajeze. Pentru ca directorului de la Teatrul Muzical ii place sa joace „ruleta ruseasca” cu membrii trupei.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă