25.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialLiderul opoziţiei de dreapta din Grecia cere în continuare organizarea de alegeri...

Liderul opoziţiei de dreapta din Grecia cere în continuare organizarea de alegeri imediate

Liderul principalului partid de opoziţie din Grecia, Antonis Samaras, şi-a reafirmat sâmbãtã dupã-amiazã cerinţa privind organizarea de „alegeri imediate”, la începutul lui decembrie, refuzând pentru moment invitaţia premierului Giorgios Papandreou de a forma un Guvern de coaliţie, relateazã AFP, citată de Mediafax.

„Insistãm asupra cererii noastre privind alegeri imediate”, a afirmat Samaras, la sediul partidului sãu de dreapta, dupã ce Papandreou a fãcut apel, la prânz, la formarea unui „Guvern de cooperare”, capabil sã punã în aplicare cel puţin pânã la începutul lui 2012 planul european de salvare a Greciei, adoptat la sfârşitul lui octombrie.

Avându-i alãturi pe fostul comisar european al mediului Stavros Dimas şi pe vicepreşedintele partidului, Dimitris Avramopoulos, Samaras nu a respins explicit apelul la discuţii lansat anterior de Papandreou.

Preşedinţia a anunţat imediat cã Samaras va fi primit duminicã de şeful statului, Carolos Papoulias, care s-a întâlnit sâmbãtã cu Papandreou.

„Ne menţinem propunerea”, a declarat Samaras, care a acceptat pentru prima datã miercuri sã susţinã ratificarea parlamentarã a planului de salvare a Greciei, adoptat la sfârşitul lui octombrie la Bruxelles, dar în schimbul demisiei lui Papandreou şi organizãrii de alegeri la începutul lui decembrie.

Afirmând cã vrea sã „lanseze un mesaj pentru a calma îngrijorãrile din Grecia şi strãinãtate”, el l-a acuzat pe Papandreou cã vrea sã întindã o capcanã opoziţiei de dreapta, cerându-i sã voteze „odatã cu planul Bruxelles-ului şi noile mãsuri de austeritate” induse de acordul european.

Cele mai citite

Creștere record a creditelor de consum în România: Volumul finanțărilor noi a atins 5 miliarde lei în iulie

Românii au arătat un interes crescut pentru creditele de consum în 2024, atingând un volum record de 5 miliarde de lei în iulie, o...

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...

Creștere record a creditelor de consum în România: Volumul finanțărilor noi a atins 5 miliarde lei în iulie

Românii au arătat un interes crescut pentru creditele de consum în 2024, atingând un volum record de 5 miliarde de lei în iulie, o...
Ultima oră
Pe aceeași temă