26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialLider sindical, acuzat de "tepe" bancare

Lider sindical, acuzat de „tepe” bancare

» Pe numele liderului minerilor, Adrian Jurca, exista un dosar penal legat de un credit bancar, obtinut cu ajutorul unor documente false.

Liderul uniunii sindicale Mine si Energie Valea Jiului si, totodata, presedintele Sindicatului Liber de la Exploatarea Miniera Livezeni, Adrian Jurca, trebuie sa raspunda penal in fata organelor de cercetare, dupa ce politistii au descoperit ca acesta a comis un fals pentru a imprumuta bani de la o banca in numele altei persoane. Acesta nu este primul scandal in care este implicat liderul minerilor.
Potrivit politistilor, in anul 2007, Adrian Jurca, in varsta de 43 de ani, a folosit documente false si a beneficiat de un imprumut in valoare de 26.000 lei de la sucursala unei banci din Petrosani. De fapt, liderul de sindicat s-a prevalat de numele altei persoane, iar fapta a fost descoperita dupa ce partea vatamata a fost somata de unitatea bancara sa isi achite ratele unui credit despre care nu avea cunostinta, fapt care a determinat-o sa se adreseze politistilor.

 

"Suspectul este cercetat in stare de libertate pentru comiterea infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata. In acest caz, prejudiciul nu a fost recuperat", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara, Bogdan Nitu.
Nu este prima afacere cu cantec a liderului de sindicat, care de-a lungul vremii a jucat banii minerilor de la Livezeni in cel putin trei afaceri paguboase Prima firma a fost SC Tipo Media SRL, infiintata in 5 aprilie 2005. Asociati in afacere erau Sindicatul Liber de la EM Livezeni, in proportie de 75%, si persoana fizica Marius Ovidiu serban, cu 25%. Firma a detinut un club deschis la parterul Teatrului ,,I.D. Sirbu", in care se spunea ca a investit un miliard de lei vechi, ziarul ,,Ortacul" si doua magazine alimentare. Afacerea s-a dovedit paguboasa pentru ortacii care si-au investit cotizatiile, iar societatea a intrat in lichidare.

PIERDERI
In momentul in care si-a dat seama ca nu are sorti de izbanda cu Tipo Media SRL, care a acumulat doar pierderi si datorii, Adrian Jurca a decis sa infiinteze o noua societate si asa a aparut Entropia 01 Impex SRL, cu obiect principal de activitate "comert cu amanuntul al bunurilor de ocazie vandute prin magazine". De aceasta data persoana fizica atrasa a fost Cristian Crineanu. si aceasta societate este tot istorie. O alta firma a Sindicatului Liber de la EM Livezeni este SC Marisanca SRL, care are sediul declarat intr-un apartament de pe strada Aviatorilor si obiect principal de activitate "comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun". Jurca a recunoscut ca in acest caz nici macar nu a demarat activitatea.

Cele mai citite

Platforma X a lui Elon Musk își schimbă poziția în fața Curții Supreme din Brazilia, cerând ridicarea interdicției

Într-o schimbare semnificativă de atitudine, platforma de socializare X, deținută de Elon Musk, a declarat Curții Supreme din Brazilia că a respectat ordinele de...

Neamț: Un bărbat a murit în incendiul pe care chiar el l-a provocat

Tragedie în Neamț. Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat, pe un teren din comuna Dragomireşti, transmite B1Tv. Tragedia a...

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...
Ultima oră
Pe aceeași temă