16.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialLider PDL, trimis în judecată pentru luare de mită. Zlotea le cerea...

Lider PDL, trimis în judecată pentru luare de mită. Zlotea le cerea șpagă subordonaților câte 3.000 de lei pe lună

Fostul președinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Marian Zlotea, secretar general adjunct al fostului PDL, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, sub acuzația de luare de mită și constituirea unui grup infracțional organizat, informează un comunicat al DNA.

Anchetatorii au mai precizat că Zlotea le cerea inspectorilor, lunar, câte 3.000 lei pentru menținerea pe funcții  a inspectorilor din cadrul Serviciului Inspecţie şi Control şi Serviciului Igienă Veterinară, plată ce s-a efectuat în perioada ianuarie – mai 2010.

”În perioada octombrie 2009 – mai 2010, inculpatul Zlotea Marian, în calitate de preşedinte al A.N.S.V.S.A., împreună cu inculpații Lupu Doina Constanţa, Hofman Marius și Podosu Mădălina Ioana, a constituit un grup infracţional organizat la care a aderat ulterior și inculpata Hofman (fostă Iancu) Vicenţia Andreea, care a acţionat în mod coordonat în scopul de a obţine, direct şi indirect (prin intermediul subalternilor) foloase necuvenite, prin folosirea abuzivă a funcţiilor deţinute, de la agenţii economici pe care îi supravegheau şi-i controlau pe linie sanitar – veterinară şi siguranţa alimentelor”, se arată în comunicatul citat.

”Concret, inculpatul Zlotea Marian, în repetate rânduri, a determinat conducerea D.S.V.S.A. Bucureşti, respectiv pe inculpații Lupu Doina – Constanţa şi Hofman Marius, să abuzeze de funcţiile deţinute pentru procurarea produselor alimentare necesare realizării unor acţiuni sociale, (de atragere a alegătorilor cu pomeni electorale, pentru susținerea unor evenimente, pentru asigurarea protocolului A.N.S.V.S.A., dar şi al altor instituții), cunoscând faptul că, la rândul lor, aceștia din urmă îşi determină subalternii să se folosească de calitatea de inspector pentru a procura aceste produse de la agenţii economici pe care îi controlau şi autorizau pe linie sanitar veterinară şi siguranţa alimentelor”, au adăugat anchetatorii.

”În perioada noiembrie – decembrie 2011, inculpatul Zlotea Marian a pretins direct, dar a primit prin intermediul şi cu ajutorul coinculpaţilor Hofman Marius și Căileanu Dionisie, suma de 143.000 lei, de la administratorul unor supermarketuri, mita fiind disimulată prin încheierea a 2 contracte fictive de prestări servicii. Această sumă de bani a fost pretinsă și primită de inculpatul Zlotea Marian pentru a favoriza şi a proteja magazinele respective de controalele D.S.V.S.A. judeţene şi D.S.V.S.A. Bucureşti pe linie sanitar – veterinară şi siguranţa alimentelor”, se mai arată în comunicatul citat.

De asemenea, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată și pentru directoarea coordonatoare Constanța Doina Lupu, ea fiind acuzată de luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, respectiv constituire a unui grup infracţional organizat.

Directoarea coordonatoare a D.S.V.S.A, din  judeţul Ilfov, Mădălina Ioana Podosu, este acuzată, de asemenea, de anchetatori de luare de mită, trafic de influență, intermedierea sau înlesnirea efectuării unor operaţiuni comerciale de către persoana care are sarcina de a supraveghea sau controla agenţi economici privaţi, dacă se obţin direct sau indirect foloase necuvenite, precum și constituire a unui grup infracţional organizat.

Director coordonator adjunct la DSVSAB, Marius Hofman, este acuzat de luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată și constituire a unui grup infracţional organizat.

Anchetatorii îl acuză, totodată, pe inspectorul  în cadrul Direcţiei Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a municipiului Bucureşti, Iulian Alexandru Hofman, de luare de mită în formă continuată și trafic de influență în formă continuată.

Anchetatorii DNA au dispus trimiterea în judecată, pentru fapte de coruptie și pentru Vicenția  Andreea Hoffman, Robert George Bejan, Bogdan Porumbel, Drăghici Elena .

 

Cele mai citite

Furtul din umbră: ANAF dezvăluie cazuri de rambursări uriașe nedeclarate

Zeci de milioane de lei fără declarație fiscală, noua metodă de a recicla bani, prin plăți ramburs Vânzarea de articole de pescuit, lenjerii de pat,...

Medic de la ATI, rănit grav într-un accident rutier. Se afla pe marginea drumului

Virginia Armega medic în cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost rănită în urma accidentului din localitatea Țicleni, care...

Gazzaniga, erou la Girona! Trei penalty-uri apărate în victoria cu Bilbao

Portarul Paulo Gazzaniga a fost eroul echipei Girona în meciul cu Bilbao din etapa a noua din La Liga, reușind să apere trei penalty-uri...
Ultima oră
Pe aceeași temă