26.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialLibia: Saadi Gaddafi vrea să negocieze o încetare a focului în Libia

Libia: Saadi Gaddafi vrea să negocieze o încetare a focului în Libia

Unul dintre fiii liderului libian Muammar Gaddafi a afirmat că vrea să negocieze un acord de încetare a focului în Libia, având mandat în acest sens din partea regimului de la Tripoli, relatează CNN, preluat de Mediafax.

Saadi Gaddafi a afirmat, într-un schimb de mesaje electronice cu CNN, că are autoritatea de a negocia şi vrea să discute un acord de încetare a focului cu reprezentanţii Statelor Unite şi ai NATO, pentru a evita „o baie de sânge„.

„Voi încerca să-mi salvez oraşul şi pe cele două milioane de oameni care trăiesc acolo (…); în caz contrar, Tripoli va fi pierdut pentru totdeauna, ca Somalia”, a scris el, apreciind că, în absenţa unui acord de încetare a focului, „în curând va fi o baie de sânge”.

Saadi Gaddafi este unul dintre cei trei fii ai lui Muammar Gaddafi, a cărui arestare fusese anunţată de rebelii libieni duminică.

Consiliul Naţional de Tranziţie libian nu a făcut încă nici un comentariu în legătură cu situaţia lui Saadi Gaddafi sau oferta de negociere a acestuia, prezentată cu o zi după ce rebelii au ocupat complexul rezidenţial din Tripoli al liderului libian şi au afirmat că deţin controlul în cea mai mare parte a capitalei.

Reprezentanţi ai autorităţilor de la Tripoli au prezentat mai multe oferte de negociere a unei încetări a focului în cele şase luni de la declanşarea revoltelor împotriva regimului libian.

Cele mai citite

Eco-activiști condamnați la închisoare pentru că au aruncat supă pe tabloul „Floarea-soarelui” de Van Gogh.

Un judecător din Marea Britanie a condamnat vineri la închisoare doi activiști pentru climă, care au aruncat supă pe tabloul „Floarea-soarelui” de Vincent van...

Naomi Osaka, început excelent sub îndrumarea lui Patrick Mouratoglou!

Naomi Osaka a reușit să încheie o serie lungă de meciuri pierdute după ce s-a alăturat antrenorului Patrick Mouratoglou, având un start excelent la...

Record de returnare a ambalajelor în sistemul Garanție Returnare

În primele nouă luni de funcționare a sistemului Garanție Returnare (SGR), românii au returnat aproape 1,9 miliarde de ambalaje, iar luna trecută, peste un...
Ultima oră
Pe aceeași temă