17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialLiberalii revin la conducerea Ungheniului

Liberalii revin la conducerea Ungheniului

Fostul viceprimar liberal al oraşului Ungheni, Victor Prodan, şi-a recâştigat funcţia în instanţă. Instanţa de judecată a dispus irevocabil reinstalarea liberalului pe postul de viceprimar, după ce, la mijlocul lunii mai a anului trecut, consilierii locali PD-L, UDMR şi PSD din Ungheni au hotărât revocarea lui din funcţie. La acea dată, consilierii i-au imputat lui Prodan faptul că ar fi gestionat deficitar fondurile locale pe perioada cât primarul Ioan Covrig s-a aflat în concediu medical şi i-au fost delegate lui atribuţiile acestuia.

Bucurie la PNL

„S-a câştigat definitiv şi irevocabil procesul prin care este repus pe funcţia de viceprimar al oraşului Ungheni Victor Prodan, consilierul nostru local de la Ungheni. E încă o dovadă că trebuie să avem încredere în Justiţie. Puterea judecătorească trebuie să devină adevăratul cenzor al celorlalte puteri din stat”, a declarat preşedintele PNL Mureş, deputatul Ciprian Dobre, care consideră că cele ce i-au fost imputate lui Prodan « nu au stat în picioare, iar destituirea acestuia s-a făcut la comandă politică doar pentru a se impune alianţa de atunci ». Odată cu repunerea în funcţie a lui Prodan, Ioan Nyaradi (PDL), care a ocupat până acum postul de viceprimar redevine simplu consilier local, iar liberalul va încasa şi drepturile salariale ce i se cuvin, retroactiv, pentru că a fost demis nelegal.

Preşedintele PNL Mureş Ciprian Dobre a spus că aşteaptă o sentinţă favorabilă liberalilor şi în ceea ce îl priveşte pe doctorul Constantin Florea, consilier local la Târgu-Mureş, care, deşi a pierdut încrederea politică a PNL şi şi pe cea de membru PNL Mureş, este în continuare activ în CL Târgu-Mureş. Florea votează de fiecare dată aşa cum îi dictează noi săi colegi din PDL Mureş şi diferit de colegul său liberal, Sebastian Pui.

Cele mai citite

Liga Națiunilor: Germania-Ungaria 5-0 Olanda-Bosnia-Herțegovina 5-2

Selecţionatele Germaniei şi Olandei au obţinut victorii la scor, sâmbătă, în primele lor meciuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal. Germania a surclasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă