21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecial"Legendele mesei rotunde", in premiera nationala

„Legendele mesei rotunde”, in premiera nationala

Teatrul de Stat Constanta prezinta astazi, in premiera, spectacolul de teatru-dans "Legendele mesei rotunde". Evenimentul incepe la ora 21.00 si se desfasoara in piateta Cazinoului din Mamaia. Regia si coregrafia ii apartin lui Calin Hantiu. Ca element ce predomina si completeaza armonios intregul act cultural, muzica poarta amprenta lui Rick Wakeman si Janis Joplin, iar costumele sunt marca Marcela Cuzic. Spectacolul in aer liber ii are in distributie pe Andu Axente, Raimonda Potlog, Cristina Dragan, Elias Ferkin Musuret, Adina Larisa Alexandrescu si studentii Tiberiu Stanciu si Bogdan Vosloban.

Evenimentul artistic aduce in prim-plan si Compania de Dans a Tetrului de Stat Constanta ce va urca pe scena special amenajata spectacolelor estivale. Dintre artistii care vor dansa in cadrul teatrului-dans se numara Maria Aprozianu, Simona Taut, Maria Teodora Spirescu, Simona Stoescu, Andreea Tutui, Luiza Ghelberg si Daniela Cristoiu. Manifestarile culturale nu se vor opri aici. Pe intreg parcursul sezonului estival, atat Teatrul de Stat, cat si Teatrul de Opera si Balet "Oleg Danovski" vor aduce in fata turistilor premiere cu artisti constanteni si straini menite sa demonstreze talentul actorilor autohtoni, dar si sa ridice nivelul cultural al orasului de la malul marii.

» Poveste de dragoste
Inspirat de muzica lui Rick Wakeman, de poemele care au cantat faptele de vitejie si aventurile fantastice ale cavalerilor Mesei Rotunde, coregraful Calin Hantiu a creat un spectacol inedit de teatru-dans la care sunt invitati toti turistii, dar si constantenii. Evenimentul straluceste prin miscare, sunet si lumina si creeaza o frumoasa poveste despre curaj si dragoste.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă