-1 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăSpecialLecţii de vară despre constelaţii şi asteroizi

Lecţii de vară despre constelaţii şi asteroizi

Gălăţenilor li se oferă oportunitatea de a deprinde noţiunile de bază în domeniul astronomiei şi de a observa „cerul de vară”.

 

La Observatorul Astronomic din Galaţi se desfăşoară cea de-a cincea ediţie a Şcolii de vară de Astronomie „Priviţi Cerul”, în cadrul căreia sunt programate, începând de astăzi până duminică, mai multe cursuri la care vor fi abordate diferite teme de astronomie, începând de la cunoaşterea constelaţiilor şi a principalelor stele, la  teme de astrofizică şi climatologie planetară. Şcoala de vară dedicată tinerilor pasionaţi de astronomie este organizată de  Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii (CMSN) în colaborare cu membrii Astroclublui „Călin Popovici”, care funcţionează pe lângă Observatorul Astronomic al CMSN.

„În fiecare zi a şcolii de vară vor fi în prima parte cursuri de astronomie, între orele 18.00 şi 22.00, după cursuri urmând să aibă loc observaţiile astronomice şi alte activităţi practice care se vor desfăşura între orele 22.00 şi 24.00. Toate aceste activităţi vor încerca să pună în valoare dotarea modernă de care se bucură în acest moment Planetariul si Observatorul Astronomic, dar şi perfecţionarea cunoştinţelor de astronomie a celor care sunt interesaţi de acest domeniu”, ne-a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul acţiunii. Printre temele, teoretice şi practice, care vor fi abordate în cadrul cursurilor şcolii de vară se află marile etape ale descoperirilor în astronomie, instrumente optice folosite în astronomie, „Cerul de vară”, „Principalele stele”, „Constelaţii şi obiecte deep-sky”, „Zbor la limita dintre noi şi cosmos – realizări şi perspective”, „Asteroizii şi importanţa educativă a observării lor”, „Sateliţi naturali şi artificiali” etc. Potrivit purtătorului de cuvânt al CMSN Galaţi, Florin Matei, Şcoala de vară de Astronomie „Priviţi Cerul !” are ca obiective generale stimularea interesului elevilor, studenţilor şi a publicului larg pentru cunoaşterea astronomiei  prin  participarea la acţiuni interactive.

Cele mai citite

România-Cipru 4-1. Naționala va fi în urna a doua valorică pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2026

România a încheiat cu o victorie campania excelentă din Nations League. Tricolorii s-au impus cu scorul de 4-1 împotriva reprezentativei din Cipru, pe Arena...
Ultima oră
Pe aceeași temă