21 C
Bucureศ™ti
joi, 10 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialLara ลžaban, ucisฤƒ de asasini kurzi?

Lara ลžaban, ucisฤƒ de asasini kurzi?

Mama victimei a mai spus cฤƒ are deplinฤƒ încredere în fiul ei, care i-a povestit cฤƒ este nevinovat ลŸi cฤƒ procurorii ลŸi magistraลฃii au refuzat sฤƒ-l asculte atunci când a încercat sฤƒ aducฤƒ probe în favoarea lui.

Mama Larei ลžaban, Elvie Ghibaldan, s-a declarat, într-o conferinลฃฤƒ de presฤƒ organizatฤƒ la BucureลŸti, “sigurฤƒ” cฤƒ fiica ei a fost împuลŸcatฤƒ în cap de niลŸte asasini kurzi, ลŸi nu a fost ucisฤƒ de fiul sฤƒu, condamnat de magistraลฃii constฤƒnลฃeni la închisoare pe viaลฃฤƒ în acest caz. Femeia a povestit cฤƒ, înainte cu douฤƒ zile ca fiica ei sฤƒ disparฤƒ, aceasta i-ar fi transmis cฤƒ se simte urmฤƒritฤƒ ลŸi cฤƒ ar fi vฤƒzut mai mulลฃi bฤƒrbaลฃi înalลฃi ลŸi închiลŸi la culoare, care pฤƒreau a fi kurzi ลŸi pe care i-a vฤƒzut de mai multe ori în preajma ei. Elvie Ghibaldan a mai spus cฤƒ este sigurฤƒ de faptul cฤƒ Lara ลžaban a fost împuลŸcatฤƒ în cap de ucigaลŸi, ลŸi nu a fost lovitฤƒ în cap de fratele ei, aลŸa cum au spus anchetatorii. În acest sens, mama tinerei ucise a afirmat cฤƒ este necesar ca trupul fetei sale sฤƒ fie deshumat, pentru a se putea dovedi cฤƒ moartea a survenit prin împuลŸcare. „Vreau sฤƒ dezgropฤƒm fata, ca sฤƒ dovedim cฤƒ a fost împuลŸcatฤƒ, pentru cฤƒ am încredere în fiul meu, care spune cฤƒ nu este el ucigaลŸul“, a spus mama Larei ลžaban.

Tatฤƒl copilului, important în dosar

La rândul sฤƒu, avocatul lui Gilberto Ghiunal ลžaban, fratele Larei ลžaban, a spus cฤƒ va cere strฤƒmutarea apelului la o altฤƒ curte din ลฃarฤƒ decât cea de la Constanลฃa, pentru cฤƒ, din punctul sฤƒu de vedere, clientul lui nu a avut parte de un proces echitabil. În acelaลŸi timp, apฤƒrฤƒtorul fratelui victimei a spus cฤƒ, la apel, va cere inclusiv reluarea testului poligraf pe care, în faza de cercetare penalฤƒ, clientul sฤƒu l-a picat, considerând cฤƒ, la momentul respectiv, rezultatul testului a fost influenลฃat de starea de stres a acestuia. Avocatul a mai spus cฤƒ fapta de care Ghiunal ลžaban este acuzat nu are nici un mobil ลŸi a lฤƒsat sฤƒ se înลฃeleagฤƒ cฤƒ alte persoane ar fi avut interes sฤƒ o ucidฤƒ pe Lara ลžaban, “mai ales cฤƒ este ลŸi un copil la mijloc, al cฤƒrui tatฤƒ este un bฤƒrbat influent din Turcia”. Acesta a mai adฤƒugat cฤƒ, pentru aflarea adevฤƒrului, ar fi trebuit audiat ลŸi tatฤƒl fetiลฃei Larei ลžaban, însฤƒ acest lucru nu s-a fฤƒcut, cu toate cฤƒ, într-o primฤƒ fazฤƒ, procurorii români au încercat acest lucru. “Bฤƒrbatul (tatฤƒl copilului – n.r.) ar fi trebuit sฤƒ vinฤƒ în România, pentru clarificarea situaลฃiei în ce priveลŸte copilul victimei, însฤƒ nu a venit, motivând cฤƒ este o persoanฤƒ publicฤƒ ลŸi se teme de presa din România”, a mai spus apฤƒrฤƒtorul lui Ghiunal ลžaban.

Pe 18 aprilie, fratele Larei ลžaban ลŸi prietenul acestuia, suspectaลฃi de uciderea fetei al cฤƒrei cadavru a fost gฤƒsit în mai 2012, într-o zonฤƒ cu vegetaลฃie dintre localitฤƒลฃile Lumina ลŸi Nฤƒvodari, au fost condamnaลฃi la închisoare pe viaลฃฤƒ de Tribunalul Constanลฃa, sentinลฃa nefiind însฤƒ definitivฤƒ.

Ucisฤƒ anul trecut

Pe 13 septembrie 2012, fratele Larei ลžaban, Gilberto Ghiunal ลžaban, ลŸi prietenul celor doi din copilฤƒrie, George Davidescu, suspecลฃi în cazul uciderii tinerei, au fost trimiลŸi în judecatฤƒ de procurorii Pachetului Tribunalului Constanลฃa, fiind acuzaลฃi de omor calificat ลŸi deosebit de grav ลŸi de tâlhฤƒrie. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii constฤƒnลฃeni, Lara ลžaban a ajuns în Constanลฃa, pe 27 aprilie 2012, împreunฤƒ cu fiica sa de patru ani ลŸi cu bona acesteia, la bordul unui avion particular. Ea locuia în Turcia de aproximativ ลŸapte ani ลŸi avea o relaลฃie de concubinaj cu omul de afaceri Huseyin Sipahi, având o situaลฃie financiarฤƒ bunฤƒ.

Cele mai citite

Primul romรขn care a reuศ™it performanศ›a de a urca toate cele 14 vรขrfuri de peste 8.000 de metri

Alpinistul Adrian Laza, un inginer silvic de 61 de ani din Piatra Neamศ›, a devenit primul romรขn care a reuศ™it performanศ›a extraordinarฤƒ de a...

Deficitul comercial al Romรขniei a crescut cu 14,6% รฎn primele opt luni din 2024, ajungรขnd la 20,9 miliarde de euro

Deficitul comercial al Romรขniei pe segmentul de bunuri a รฎnregistrat o creศ™tere de 14,6% รฎn perioada ianuarie-august 2024, comparativ cu aceeaศ™i perioadฤƒ din 2023,...

Servicii de sฤƒnฤƒtate mintalฤƒ gratuite ศ™i reduse, disponibile pentru romรขnii aflaศ›i รฎn dificultate

Asociaศ›ia Mental Health for Romania (MHR) anunศ›ฤƒ o creศ™tere semnificativฤƒ a รฎnscrierilor pe platforma sa online, care faciliteazฤƒ accesul la servicii de sฤƒnฤƒtate mintalฤƒ. รŽn...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ