15.2 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialLADO acuza abuzurile de la Camera Agricola din Primarie

LADO acuza abuzurile de la Camera Agricola din Primarie

CLUJ-NAPOCA. Presedintele filialei clujene a Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului (LADO), sociologul Ana Ludusan, o acuza pe sefa Camerei Agricole a Primariei Cluj-Napoca, Leonora Hoban, ca refuza sa coopereze cu organizatia pe care o conduce si care a fost mandatata sa propuna o strategie de reformare a municipalitatii. Proiectul, sustinut de primarul Emil Boc, este finantat de Consulatul SUA la Cluj.
Ana Ludusan conduce o echipa care evalueaza toate serviciile, departamentele si directiile Primariei. Ea a spus ca cele mai grave probleme sunt cele legate de activitatea Camerei Agricole, care este implicata in retrocedarea imobilelor confiscate in timpul regimului comunist.
Sociologul sustine ca exista zeci de persoane care s-au plans avocatilor LADO ca ar fi nedreptatiti de functionarii de la Camera Agricola. Tocmai de aceea, de regula, la Cluj retrocedarile sunt facute pe calea Justitiei si nu pe cale administrativa, asa cum ar fi normal. Mai mult, Ana Ludusan a adaugat ca Leonora Hoban boicoteaza cer-cetarea organizationala desfasurata de LADO.
Pe de alta parte, rezultatele preliminare ale cercetarii arata ca serviciul cel mai performant al Primariei este cel Social. Deocamdata, este singurul care a realizat o strategie proprie de dezvoltare. Pe de alta parte, expertii Ligii au constatat ca acest serviciu functioneaza intr-un spatiu impropriu, care nu permite pastrarea confidentialitatii discutiilor dintre functionari si cetateni.

Cele mai citite

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă