5.4 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialLa trântă cu sistemul

La trântă cu sistemul

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, a câştigat o bătălie împortantă cu sistemul judiciar din România. El a fost achitat de magistraţii de la Tribunalul Bucureşti de acuzaţiile de spălare de bani şi de manipulare a Bursei. Bătălia s-a încheiat, însă trânta cu sistemul continuă, pentru că procurorii DIICOT au anunţat că vor face recurs.

În acest război a murit un om. Claudiu Silaghi, membru al consiliului de administraţie al băncii clujene, a făcut un atac cerebral, după ce a fost pus sub acuzare. Acuzaţii din dosarul BT ar fi cumpărat acţiuni ale băncii clujene atunci când erau ele ieftine şi le-au vândut când a crescut preţul, adică atunci când a ieşit la iveală intenţia Bank of Cyprus de a cumpăra un pachet consistent de participaţii la capitalul social al Băncii Transilvania.

Însă, în fond, aşa fac toţi jucătorii buni de pe Bursă: cumpără ieftin şi vând scump. Dar aceasta nu îi face infractori. Este pentru a doua oară când procurorii încearcă să dea o lovitură băncii clujene. Prima dată, fostul preşedinte al BT, Iosif Pop, a fost arestat de un procuror DNA, deşi era reclamant, nu acuzat în acel dosar. Iosif Pop a fost declarat nevinovat. Dacă vor pierde din nou împotriva BT, poate că ar trebui ca procurorii să înveţe un nou cuvânt: demisia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă