14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialLa Galaţi, schimbări de conducere la PPDD şi PDL

La Galaţi, schimbări de conducere la PPDD şi PDL

Partidele îşi revizuiesc structurile locale, pregătindu-le pentru alegerile parlamentare din toamnă, după ce cele două recente campanii electorale, pentru alegerile locale şi pentru referendum, le-au pus în evidenţă punctele slabe.

 

Oschimbare interesantă a fost operată la conducerea PPDD Galaţi, unde a fost numit un fost conservator, Picu Apostol Roman. Deşi are doar 40 de ani, el are experienţă în politică şi administraţie, fiind, din 2004 şi până în luna iunie, consilier municipal şi director al Serviciului de Administrare al Domeniului Public (SADP) din cadrul CJ Galaţi. Roman a fost pedepsit de liderii USL Galaţi cu demiterea de la conducerea SADP, pentru că la alegerile locale nu i-a susţinut pe candidaţii USL, Marius Stan şi Nicolae Bacalbaşa.

Numirea lui Roman la conducerea PPDD Galaţi este prilejul de a-şi demonstra capacitatea de a iniţia şi duce la bun sfârşit un proiect. Fostului lider al PPDD Galaţi, generalul în rezervă Constantin Ene, conducerea partidului i-a oferit o lună de suspendare. Se pare că suspendarea e motivată de faptul că Ene şi-a oferit necondiţionat sprijinul pentru USL, nereuşind să obţină nici o funcţie în structurile CJ şi CLM Galaţi. Organizaţia PDL Galaţi este în vid de putere după ce a fost anunţată o schimbare de conducere care după două săptămâni a fost contramandată.

La începutul lunii, preşedintele PDL, Vasile Blaga, anunţa înlocuirea la conducerea PDL Galaţi a liderului deputaţilor PDL, Mircea Toader, cu Mihai Capră, care în ultimii ani a fost secretar de stat la MAI. Blaga anunţa că înlocuirea lui Toader fusese hotărâtă după ce s-a analizat „ceea ce s-a întâmplat la alegerile locale” şi că Mircea Toader va fi în continuare liderul Grupului PDL de la Cameră, pentru că „îşi face foarte bine datoria”. Lui Mihai Capră i s-a dat mână liberă în a-şi construi echipa, dar la începutul săptămânii, când urma ca echipa sa să fie validată de BPN, Mihai Capră ­şi-a anunţat demisia. Acum, ar urma probabil ca Mircea Toader să redevină liderul PDL Galaţi.

Schimbări nesemnificative în politica brăileană

La Brăila, alegerile locale nu au făcut victime în conducerile organizaţiilor locale, dar nici nu au adus schimbări în structurile administraţiei locale. Unele schimbări vor fi totuşi în ceea ce priveşte candidaţii la alegerile parlamentare. Preşedintele PDL Brăila, Constantin ­Dumitriu, s-a declarat sceptic în legătură cu posibilitatea ­deputatul Viorel Balcan să mai obţină un mandat de ­parlamentar după scorul slab obţinut în cursa pentru primărie. Ar putea fi vorba de o despărţire a apelor, pentru că ­Balcan a fost mulţi ani ­preşedintele PSD Brăila şi este o apariţie relativ ­recentă şi inedită în zona dreptei. ­Liderul PSD Brăila, Gh. Bunea Stancu, a făcut înscrieri pentru ­candidaturile la parlamentare, dar, evident, cei înscrişi sunt ­actualii ­parlamentari. La ACD, ­liderul PC Brăila, Gheorghe Obreja, vizează colegiul ­deputatei PNL Dina Tuşa.

Cele mai citite

Companiile de stat din România au înregistrat o scădere semnificativă a profiturilor în prima jumătate a anului

Companiile de stat din România, aproximativ 200 de firme majore controlate de Guvern, au raportat un rezultat brut de 7,92 miliarde lei în primele...

Compania care a primit premiul pentru „brand românesc de tradiție și încredere“

Compania românească „Plafar“ a câștigat premiul pentru „brand românesc de tradiție și încredere“ la Gala Excelență în Business. „Companii Românești cu tradiție. Plafar a câștigat premiul...

A murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa o fântână

Un bărbat din comuna Adâncata, din județul Suceava, a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa...
Ultima oră
Pe aceeași temă