12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialLa Galaţi, Campania „Bolnavii au dreptul la demnitate!“

La Galaţi, Campania „Bolnavii au dreptul la demnitate!“

Cu prilejul Mărţişorului, mămicile din Maternitatea Buna Vestire din Galaţi au primit cadou din partea gălăţenilor cămăşi de noapte nou nouţe, iar bebeluşii lor au primit bonete şi scutece noi. Pe 8 martie, de Ziua Femeii, va fi rândul mămicilor de la Secţia de Neonatologie de la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi să primească cămăşi de noapte noi.

Cadourile au fost dăruite de gălăţeni în cadrul colectei publice intitulate „Bolnavii au dreptul la demnitate!”, iniţiată de jurnalista Emanuela Turcu de la postul local de radio „Pro FM Lider FM” şi corespondent „Europa FM”.

Campania a fost demarată în urmă cu o lună, după ce jurnalista l-a însoţit pe tatăl ei la spital şi când a văzut cât de uzate sunt pijamalele pe care spitalul le pune la dispoziţia pacienţilor, s-a gândit să facă o colectă, pentru ca pacienţii să nu mai fie deprimaţi şi de lenjeriile uzate pe care sunt nevoiţi să le îmbrace la internare. În prima parte a campaniei, au fost primite de la gălăţeni 140 de pijamale şi cămăşi de noapte. Primele donaţii au fost făcute la Blocul de Naşteri de la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi.

„Acolo condiţiile sunt foarte stricte şi mămicile nu au voie să vină de acasă cu cămăşile de noapte, spre deosebire de alte secţii, unde li se permite bolnavilor să aducă de acasă pijamale, pentru a nu sta în cele rupte de la spital”, a declarat Emanuela Turcu, iniţia­toarea şi coordonatoarea campaniei. Ea a mai precizat că va continua colecta: „În luna mai vreau să strâng pijămăluţe destinate copiilor de la Spitalul Sf. Ioan, astfel încât să le pot dona de Ziua Copilului.

Mai intenţio­nez să fac o colectă de scutece, pentru că, la fel ca în cazul cămăşilor de noapte de la Blocul de Naşteri, nici scutece nu se primesc de acasă acolo, iar scutecele folosite în spitale sunt tare uzate. Vreau să continui astfel de colecte pentru că gălăţenii sunt receptivi la astfel de acţiuni”.   

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă