16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialKovesi: În dosare de mică corupţie se dau soluţii definitive în maxim...

Kovesi: În dosare de mică corupţie se dau soluţii definitive în maxim şase luni

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, joi seara, la B1 TV, că sunt cauze de mică corupţie care se soluţionează definitiv în trei, patru sau maxim şase luni, şeful Ministerului Public propunând ca în cazuri de mare corupţie să se stabilească săptămânal termene de judecată, scrie Mediafax.

Procurorul general a arătat că în dosare de mare corupţie se cere audierea unui număr mare de martori, administrare de probe, care conduc la lungirea proceselor, Kovesi susţinând că şi în cazuri ale DIICOT, nu numai ale DNA, de cinci ani de la trimiterea în judecată a acuzaţilor nu s-au dat hotărâri definitive.

Kovesi a spus că ar trebuie găsite soluţii de către Consiliul Superior al Magistraturii pentru ca judecătorii să dea săptămânal termene de judecată în procese de mare corupţie, ceea ce implică şi găsirea de săli de judecată.

Şeful Ministerului Public a adăugat că procurorul de şedinţă, din procese, nu poate determina judecătorul să soluţioneze mai repede un dosar.

Cele mai citite

Cum să-ți îngrijești corect ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt mai mult decât un moft, un accesoriu pe care îl adaugi ținutei vestimentare. Din contră, putem să-i considerăm o necesitate...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă