17.1 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialKoeman, legenda Barcelonei din 92': Barca lui Guardiola, cea mai completฤƒ echipฤƒ...

Koeman, legenda Barcelonei din 92′: Barca lui Guardiola, cea mai completฤƒ echipฤƒ din istorie!

Ronald Koeman, antrenorul lui Feyenoord ลŸi fost jucฤƒtor de bazฤƒ al Barcelonei, între 1989-1995, declarฤƒ cฤƒ nu a mai vฤƒzut niciodatฤƒ o echipฤƒ a Barcelonei atât de completฤƒ precum cea condusฤƒ de Pep Guardiola, între 2008-2012. Koeman recunoaลŸte cฤƒ ลŸi-a dorit foarte mult sฤƒ ajungฤƒ sฤƒ antreze echipa catalanฤƒ, dupฤƒ ce, în urmฤƒ cu peste douฤƒzeci de ani, ca jucฤƒtor fฤƒcea spectacol.

Ronald Koeman, aflat în cantonamentul pe care echipa sa îl face în Marbella, Spania, spune totuลŸi cฤƒ momentul zero al Barcelonei din ultimii douฤƒzeci de ani a fost filosofia lui Johan Cruyff, Koeman avându-l ca antrenor pe conaลฃionalul sฤƒu în perioada în care a evoluat la Barcelona, conform Marca.

„Nu cred cฤƒ victoria de pe Wembley (n.r. câลŸtigarea Ligii Campionilor din 92′) a fost momentul de start a ceea ce a urmat; filosofia lui Johan Cruyff a fost începutul, având în vedere folosirea extremelor ca atacanลฃi. Acel tip de fotbal a pavat calea pentru Barcelona de mai târziu. Însฤƒ Barca lui Guardiola a fost o îmbunฤƒtฤƒลฃire a echipei noastre de vis”, declarฤƒ Koeman.

Barcelona: noaptea albฤƒ din 20 mai 1992

OraลŸul Barcelona sฤƒrbฤƒtorea în noaptea de 20 mai 1992, cu peste 1 milion de oameni ieลŸiti în stradฤƒ, câลŸtigarea primei Cupe a Campionilor Europeni (Liga Campionilor). ReuลŸeau sฤƒ se impunฤƒ pentru prima datฤƒ într-o astfel de finalฤƒ, învingând Sampdoria, prin golul reuลŸit de Koeman în prelungiri, în minutul 111.

Când au intrat pe teren catalanii au primit de la Cruyff urmฤƒtoarele instrucลฃiuni: „Mergeลฃi acolo ลŸi bucuraลฃi-vฤƒ de joc”, ceea ce au ลŸi fฤƒcut. TotuลŸi meciul a fost o remizฤƒ albฤƒ, fiind nevoie de prelungiri, ceea ce Barcelonei îi trezea amintiri neplฤƒcute. Nu ar fi fost pentru prima datฤƒ când Barcelona ar fi pierdut în prelungiri, cu doar ลŸase ani în urmฤƒ fiind învinลŸi de Steaua la loviturile de la 11 metri. Însฤƒ de aceastฤƒ datฤƒ pe banca tehnicฤƒ era marele Cruyff, care a reuลŸit în cele din urmฤƒ sฤƒ-ลŸi conducฤƒ echipa spre victorie, graลฃie unei reuลŸite spectaculoase a lui Koeman, din loviturฤƒ liberฤƒ.

În ziua de azi, Koemann considerฤƒ cฤƒ Barcelona nu mai joacฤƒ ceea ce reuลŸea sub bagheta magicฤƒ a lui Guardiola. „Nu-mi mai place la fel de mult sฤƒ mฤƒ uit la Barcelona. Cu toate acestea cred cฤƒ nu s-a schimbat foarte mult jocul. Fiecare antrenor îลŸi lasฤƒ propria amprentฤƒ asupra echipei. Dar trebuie sฤƒ admit cฤƒ Barcelona condusฤƒ de Guardiola a jucat cel mai complet fotbal pe care l-am vฤƒzut vreodatฤƒ.”

Koeman considerฤƒ cฤƒ deลŸi echipa a avut ลŸi suiลŸuri ลŸi coborâลŸuri jocul a fost mereu unul bun.

Koeman a mai fost antrenor secund la Barcelona între 1998-2000. Cu toate cฤƒ a fost o perioadฤƒ în care ลŸi-a dorit foarte mult sฤƒ revinฤƒ ca antrenor principal, acum el este de pฤƒrere cฤƒ dacฤƒ se va întâmpla vreodatฤƒ acest lucru va fi numai pentru cฤƒ va avea merite.

Cele mai citite

Barcelona ar putea reveni pe Camp Nou รฎn decembrie!

Barcelona s-ar putea รฎntoarce pe noul stadion Spotify Camp Nou รฎncฤƒ din luna decembrie, dacฤƒ planul preศ™edintelui Joan Laporta va fi aprobat de Adunarea...

Apple va lansa un nou model de iPhone, mai subลฃire decรขt celelalte

Apple se pregฤƒteศ™te sฤƒ lanseze anul viitor un nou model de iPhone, denumit iPhone 17 Slim, care promite sฤƒ fie mai subศ›ire decรขt predecesoarele...

Cel mai bogat artist din lume este Taylor Swift

Artista Taylor Swift a devenit cel mai bogat artist din lume, potrivit revistei Forbes. Cel mai bogat artist din lume este Taylor Swift Cรขntฤƒreaศ›a Taylor Swift...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ