21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialKlaus Iohannis dezmite că l-a invitat pe Regele Mihai I la învestitura...

Klaus Iohannis dezmite că l-a invitat pe Regele Mihai I la învestitura sa

Președintele ales Klaus Iohannis a dezmințit într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook faptul că l-a invitat pe Regele Mihai I la ceremonia de învestire în funcția de președinte al României. 

”Unele instituții de presă au relatat ieri că l-aș fi invitat pe Regele Mihai la ceremonia mea de învestire. Informația eronată a fost preluată de pe o pagină de Facebook care nu îmi aparține. Nu am adresat o astfel de invitație pentru că pur și simplu așa ceva nu se face. O astfel de invitație nu se adresează Majestății Sale Regelui și în niciun caz la un dejun privat. O invitație la ceremonia de învestire din Parlament va fi transmisă protocolului Casei Regale, care va desemna un reprezentant care să participe la ceremonie”, a explicat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, a participat, miercuri, la Palatul Elisabeta, la un prânz privat cu Regele Mihai I și familia regală, cu ocazia zilei de naștere a Regelui.

Klaus Iohannis a fost întâmpinat la sosire de principesa Margareta, căreia i-a oferit un buchet de flori, precum şi de principele Radu. Iohannis le-a transmis că această invitaţie este o mare plăcere şi onoare.

Invitaţia pentru acest prânz privat a fost adresată de Regele Mihai. Aceasta a fost prima întâlnire între Regele Mihai şi Klaus Iohannis.

Cele mai citite

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...

Ministrul Energiei anunţă măsuri speciale pentru a pregăti reţeaua energetică în faţa condiţiilor meteorologice extreme

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat finalizarea unui nou comandament energetic, cu scopul de a pregăti România pentru fenomenele meteorologice extreme prognozate în următoarele...

S-a găsit soluția ca platforma X să reînceapă să funcționeze în Brazilia

Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, trebuie să achite o ultimă amendă în valoare de 10 milioane de Reais (aproximativ 1,9...
Ultima oră
Pe aceeași temă