13.4 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialKGB-ul transnistrean susศ›ine cฤƒ nu a transportat materiale radioactive รฎn Ucraina

KGB-ul transnistrean susศ›ine cฤƒ nu a transportat materiale radioactive รฎn Ucraina

KGB-ul transnistrean a dezminลฃit informaลฃiile prezentate luni de cฤƒtre Serviciul ucrainean de Securitate (SBU), potrivit cฤƒrora materialul radioactiv confiscat pe 30 aprilie în Cernฤƒuลฃi ar proveni din Transnistria, potrivit site-ului oficial www.kgb-pmr.com,conform Mediafax.

Serviciul de securitate de la Tiraspol insistฤƒ, pe site, asupra faptului cฤƒ în Transnistria nu existฤƒ substanลฃe radioative ลŸi acuzฤƒ SBU cฤƒ "dezinformeazฤƒ intenลฃionat opinia publicฤƒ".

"KGB-ul îลŸi exprimฤƒ îngrijorarea în legฤƒturฤƒ cu provocฤƒrile din partea autoritฤƒลฃilor de la Kiev ลŸi le recomandฤƒ acestora sฤƒ se abลฃinฤƒ de la insinuฤƒri care dezinformezฤƒ intenลฃionat opinia publicฤƒ", afirmฤƒ Serviciul de securitate transnistrean, citat într-un comunicat.

Autoritฤƒลฃile de la Tiraspol au negat, de asemenea, cฤƒ ar pregฤƒti un atac militar împotriva Ucrainei ลŸi cฤƒ cetฤƒลฃeni din regiunea transnistreanฤƒ ar participa la activitฤƒลฃi care destabilizeazฤƒ situaลฃia din acest stat.

SBU a anunลฃat luni cฤƒ a reลฃinut pe 30 aprilie, în regiunea Cernฤƒuลฃi, nouฤƒ persoane care transportau 1,5 kilograme de material radioactiv, ce ar putea conลฃine izotopi de uraniu 235, provenind din Transnistria.

Potrivit Serviciului ucrainean de Securitate, persoanele reลฃinute sunt cetฤƒลฃeni ai Ucrainei ลŸi Rusiei.

Ministerul ucrainean de Interne a afirmat cฤƒ materialul radioactiv, ascuns într-un container artizanal, era transportat din regiunea transnistreanฤƒ într-un automobil cu numere de înmatriculare strฤƒine.

Anterior, SBU a anunลฃat cฤƒ grupฤƒri paramilitare din regiunea separatistฤƒ Transnistria ลŸi grupuri ruse au fost implicate în incidentele violente din Odesa, soldate cu peste 40 de morลฃi.

Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ