19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialKathrin Weident, din Germania la Bucuresti

Kathrin Weident, din Germania la Bucuresti

Am primit invitatia de a participa la deschiderea unui atelier de fotografie artistica si pictura, IndiviZual, amplasat pe str. Ciprian Porumbescu si deschis de o tanara din Germania, Kathrin Weident, absolventa de arte plastice in Regensburg, Bavaria, unde, de altfel, s-a si nascut.

Intrebarea care s-a aflat pe buzele tuturor a fost de ce artista a hotarat sa deschida acest atelier in Romania, si nu in Germania. Raspunsul a venit simplu, dragostea a fost cea care a manat-o sa vina in Romania, Kathrin fiind casatorita cu un german de origine romana care lucreaza actualmente aici.
Ideea de a deschide un atelier, o combinatie intre doua pasiuni ale sale, pictura si fotografia, i-a venit de ceva timp, pentru ca si-a dorit sa fie independenta, iar talentul, tenacitatea si ambitia au ajutat-o in temerara sa actiune. Singura sa tristete a fost ca nu a putut sa aduca in Romania si sculpturile, erau prea grele, insa planurile sale de viitor includ si acest aspect, pe care nu ar dori sa-l neglijeze.
Intrucat este ferm hotarata sa se stabileasca in tara noastra, de un an si jumatate a inceput sa invete romana si se descurca destul de bine. O ajuta foarte mult prietenii pe care si i-a facut aici, care o sustin in tot ceea ce face, intocmai ca si sotul sau, principalul motor al actiunilor sale.
Fiind o persoana sociabila, manata doar de dragoste si pasiune, fie pentru oameni, fie pentru arta, creatia sa are in centru omul, in diferite ipostaze, iar pictura interactioneaza cu fotografia, influentandu-se una pe alta. Scopul creatiei sale este prezentarea omului in unicitatea sa, folosind metode artistice individuale si vizuale, de unde si denumirea atelierului Ð Indivizual.
Printre planurile de viitor ale lui Kathrin se afla si deschiderea unei expozitii. Pana atunci, se multumeste sa lucreze in atelierul sau portrete. In privinta fotografiei, este deschisa oricarei propuneri de colaborare.
La eveniment au participat, printre altii, doamna Sabine Hentzsch de la Institutul Goethe, doamna Doina Steflea de la Academia de Belle Arte, domnul Olaf Malchow de la Ambasada Germaniei, domnul arhitect Ion Mircea Enescu si domnul avocat dr. Gisbert Stalfort.

Cele mai citite

Macron cere restrângerea dreptului de veto în Consiliul de Securitate al ONU doar pentru „crime în masă”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut miercuri la Naţiunile Unite "limitarea" dreptului de veto în Consiliul de Securitate în cazuri de "crime în masă",...

Sorin Grindeanu cere urgentarea pentru terminarea lucrărilor la autostrada Ploiești-Buzău

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, le cere constructorilor să se mobilizeze mai eficient pentru terminarea lucrărilor la loturile 1 şi 2 ale autostrăzii Ploieşti-Buzău. El...

A dat foc caselor vecinilor ca să se răzbune că statul i-a luat în grijă pe cei șase copii

Un piroman din județul Bacău a dat foc caselor vecinilor ca să se răzbune că statul i-a luat în grijă pe cei șase copii. Poliţiştii...
Ultima oră
Pe aceeași temă