25.7 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecial„Julieta“ la debut

„Julieta“ la debut

Cristina Bleandură va cânta pentru prima dată în „Romeo şi Julieta“ la Budapesta. Ea este fericita câştigătoare a castingului condus de curând de regizorul Miklos Kerenyi, cel care a montat acest spectacol şi în capitala Ungariei şi la Bucureşti.

Cristina, de 22 de ani, a absolvit Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga” din Chişinău şi a studiat doi ani la Institutul de Artă Contemporană din Moscova, secţia Canto. În prezent este studentă în anul I la secţia Actorie a Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi. Despre debutul ei în rolul Julietei am vorbit şi noi cu tânăra artistă.

Ce înseamnă pentru tine rolul Julietei?

Rolul Julietei este primul rol pe care l-am primit într-un teatru muzical! Ştiu că sunt multe actriţe profesioniste care visează şi altele care nu au îndrăznit să viseze la acest rol. Personajul Julieta este un rol pe care – fiind doar studentă în anul întâi la Actorie – nu mi-aş fi închipuit să-l primesc acum şi cu atât mai mult într-un teatru muzical profesionist, de aceea acest rol nu reprezintă doar debutul meu, ci un vis secret devenit realitate.

Un rol într-un asemenea musical presupune abilităţi vocale, actoriceşti, dar şi agilitatea unui dansator profesionist. Care a fost cea mai grea parte pentru tine?

Cea mai mare provocare în construirea acestui rol cred că este suprapunerea celor trei – voce, actorie şi dans. De fapt, genul muzical în general este o provocare pentru mine; aşa cum am menţionat mai sus, este prima mea experienţă, şi am emoţii, dar prin muncă şi concentrare maximă voi reuşi să devin o „Julieta adevărată”.

Cu această ocazie te vei reîntâlni cu Miklos Gabor Kerenyi (KERO®). Povesteşte-ne despre experienţa de la casting şi despre indicaţiile şi sfaturile primite de la Miklos Kerenyi.

Miklos Gabor Kerenyi (KERO®) este regizorul care a ştiut să spună la casting despre fiecare concurent în parte câte ceva. În momentul când vorbea despre caracterele şi vocile noastre, despre corectitudinea emiterii sunetului, am avut senzaţia că m-a citit şi m-a descoperit exact aşa cum sunt. Este un regizor care m-a impresionat profund cu energia, cu felul lui de a explica şi cu prezenţa totală în tot ceea ce face. Am fost de acord cu toate indicaţiile şi corectările făcute, pe care acum încerc să le aplic în munca zilnică asupra acestui spectacol. Sunt fericită că am luat acest casting şi ard de nerăbdare să mă întâlnesc din nou şi să lucrez cu acest Maestru.

Debutul tău în acest rol are loc pe scena unui teatru muzical prestigios. Cum te-ai pregătit pentru acest moment?

Simt presiunea timpului şi o responsabilitate foarte mare faţă de colegi, de regizor, de public şi, în mare parte, cred că faţă de de mine însămi. Dar intru cu speranţa de a izbuti pe această mare scenă, în acest prestigios spectacol, în faţa unui public exigent, pentru că am avut repetiţii bune, pentru că îmi place acest rol şi calea e numai una – aceea de a ţine piept!

Cele mai citite

Cursa digitală a energiei: contoare inteligente pentru 86% dintre consumatori

Președintele ANRE a declarat că au fost montate peste două milioane de contoare inteligente Prezent la Conferința Focus Energetic, președintele ANRE, George Niculescu, a afirmat...

Adolescentă la volan urmărită de poliție pe străzile din București. A avariat cinci mașini

O tânără de 17 ani a fost urmărită în trafic de polițiști pe străzile din București. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 3 dimineața,...

Comisia Europeană propune un ajutor de aproape 22 de milioane de euro pentru fermierii din România

Comisia propune alocarea a 120 de milioane de euro pentru fermierii afectați de fenomene meteorologice nefavorabile din Bulgaria, Germania, Estonia, Italia și România Comisia a...
Ultima oră
Pe aceeași temă