15.2 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialJudecat pentru coruptie

Judecat pentru coruptie

Primarul liberal al municipiului Resita, judetul Caras-Severin, Liviu Spataru, urmeaza sa fie judecat pentru fapte de coruptie, precum luare de mita, abuz in serviciu si instigare la doua infractiuni de fals, dupa ce procurorii DNA Timisoara au finalizat, ieri, rechizitoriul.
In acelasi dosar mai sunt cercetati si trei functionari publici din cadrul Consiliului Local (CL) Resita, precum si un om de afaceri local.
Este vorba despre directorul executiv al Serviciului Public – Directia pentru Intretinerea si Repararea Patromoniului din cadrul CL Resita, Gheorghe Lotorosanu, directorul executiv adjunct, Ilie Matei, si contabila sefa a aceleiasi directii, Livia Buta, acuzati de falsuri si abuzuri, respectiv omul de afaceri Danut Nelu Izvernari, administrator al SC IDN Grup Inc SRL Iasi si SC Petrodan Company SRL Resita, suspectat de  dare de mita, delapidare, fals intelectual la legea contabilitatii, complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata si inselaciune cu privire la calitatea marfurilor.
Potrivit anchetatorilor, in perioada ianuarie-august 2005, primarul Spataru ar fi dispus incheierea unui contract de achizitii publice de produse petroliere cu una dintre firmele lui Izvernari, cu incalcarea dispozitiilor OUG nr. 60/2001 privind achizitiile publice. Ulterior, la cererea omului de afaceri, edilul a dispus si a aprobat, contrar clauzelor din contract,  plata in avans a produselor petroliere facturate, dar nelivrate in totalitate. "In schimb, Spataru Liviu a primit foloase materiale necuvenite constand intr-un sejur in Muntenegru pentru perioada 4-14 august 2005 pentru el si familie in valoare de 73.595.500 ROL (2.085 euro), sejur achitat din fondurile SC Petrodan Company SRL", au precizat procurorii DNA. Prejudiciul produs CL Resita a fost estimat la 130.000 de euro.
In aceste artificii au fost angrenati si cei trei functionari publici, coinculpati in dosar, care, desi au realizat ca dispozitiile primite de la primar sunt nelegale, au acceptat totusi sa le execute.

Cele mai citite

Guvernul suplimentează bugetul Ministerului Agriculturii cu 2 miliarde de euro pentru despăgubirile cauzate de secetă

Guvernul a decis să aloce un fond suplimentar de 2 miliarde de euro pentru Ministerul Agriculturii, destinată acoperirii pagubelor produse de secetă, potrivit unui...

Optimizarea planului de transport lichide alimentare în cisterne: recomandări de la profesioniști

Optimizarea transportului de lichide alimentare în cisterne reprezintă o condiție de bază pentru eficiența operațională, siguranța alimentelor și minimizarea costurilor. Iată câteva recomandări de...

Mark Rutte, noul secretar general al NATO, a reafirmat la Kiev susținerea Ucrainei până când ”învinge”

Noul secretar general al NATO Mark Rutte a reiterat joi susţinerea Ucrainei de către Occident a Ucrainei până când ”învinge”, într-o vizită la Kiev...
Ultima oră
Pe aceeași temă