17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialJose Carreras, invitat de onoare la Timisoara

Jose Carreras, invitat de onoare la Timisoara

Opera Nationala din Timisoara ar putea sarbatori implinirea a 60 de ani de la fondare intr-un mod special, invitat de onoare al evenimentului fiind tenorul de talie mondiala Jose Carreras.
Publicul are, astfel, toate sansele de a-l vedea pe celebrul artist spaniol in cadrul festivitatilor aniversare ale institutiei culturale din capitala Banatului, la debutul stagiunii de toamna.
„Carreras nu va canta, ci va fi invitatul de onoare al institutiei la un spectacol caritabil, organizat pentru copiii bolnavi de leucemie”, a declarat directorul Operei, Corneliu Murgu. El a adaugat ca festivitatile vor debuta pe data de 12 noiembrie, odata cu cea dintai premiera a stagiunii, „Povestea soldatului”, de Igor Stravinski, in regia lui Ion Ardeal Ieremia.
Directorul institutiei de cultura a mai spus ca i-a transmis deja invitatia marelui tenor, care de aproape doua decenii este implicat activ in lupta impotriva leucemiei, boala care in 1987 l-a afectat grav, in plina glorie. Carreras a fost supus unui transplant de maduva, procedura inovatoare care i-a salvat viata.
In semn de multumire pentru grija si afectiunea pe care le-a primit in timpul in care a fost bolnav, tenorul a infiintat, la 14 iulie 1988, in orasul sau natal Barcelona, Fundatia Internationala pentru Leucemie „Jose Carreras”, cu filiale in Germania, Elvetia si Statele Unite ale Americii.
Lupta impotriva acestei boli a devenit prioritatea tenorului, el intreprinzand numeroase actiuni caritabile pentru strangeri de fonduri. Printre acestea s-a numarat si concertul organizat in deschiderea Cupei Mondiale de Fotbal din Italia, in 1990, sustinut de Carreras alaturi de Placido Domingo si Luciano Pavarotti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă