O plimbare la Şosea pentru a pătrunde în lumea magică a copilăriei ne propune Muzeul Ţăranului Român, care derulează încă din luna ianuarie un proiect de educaţie prin joc, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 6.
Lutul a fost pretextul, iar joaca a devenit o modalitate de manifestare a fanteziei şi a creativităţii fiecărui copil. Ce se poate face cu o bucată de lut mirosind a reavăn şi a soare, a pădure şi a văzduh? Păi, se ia bucata de lut, se frământă bine, se modelează copăcei, ursuleţi, elefănţei, melci şi ce-ţi mai place, se lasă să se zvânte un timp, înainte de a lua pensula şi a-l picta cu ochi, gură şi codiţă. Dar, staţi, nu vă grăbiţi! Nu este încă terminat. Abia după ce a stat în cuptor vreo câteva ore, el devine un obiect ceramic în toată regula. Acum, în această expoziţie, i se dă lutului ce-i al lui, adică un spaţiu verde, frumos, în care să se odihnească, spre încântarea şi bucuria noastră a tuturor celor care avem curiozitatea să mergem să vedem obiectele ieşite din mâinile copiilor. Copii care, modelând lutul şi dând viaţă formelor din natură, îi simt, textura şi respiraţia, îi explorează posibilităţile şi îşi folosesc creativitatea în armonie cu un mediu din ce în ce mai ignorat sau chiar agresat. Iar pentru noi, toţi cei care mergem să vedem expoziţia, copii şi părinţi deopotrivă, este un pretext pentru a descoperi nu numai lumea extraordinară a copilăriei, dar şi pentru a vedea săli prietenoase, cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase, surprinzătoare sau nu, coborâte parcă din blidarul bunicii.
MUZEUL ŢĂRANULUI ROMÂN – Sala Acvariu (Şos. Kiseleff nr. 3, tel. 021.317.96.60). Expoziţia este deschisă până pe 10 iunie, între orele 10.00 şi 18.00.