16.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecial"Jiul" Petrosani se foloseste de suporteri pentru a forta mana Consiliului Local

„Jiul” Petrosani se foloseste de suporteri pentru a forta mana Consiliului Local

Reprezentantii clubului de fotbal „Jiul” Petrosani incearca pe toate caile sa forteze mana Consiliului Local pentru a beneficia de bani de la buget, dupa ce au primit in folosinta gratuita o baza sportiva, estimata de edili la 80 de miliarde lei vechi. Initial, reprezentantii Consiliului Director al echipei au anuntat ca muta FC „Jiul” in alt oras, iar acum acestia fac apel la suporteri sa vina sa-i sustina in sedinta de CL care va avea loc la Petrosani in 29 iunie.
Anul trecut, reprezentantii FC „Jiul” au primit aproape doua miliarde lei vechi de la bugetul local, desi CL nu este membru al asociatiei care conduce clubul, compusa din Alin Simota, patronul SC „Atomis International”, SC „Grup 95” si SC „General Trust”. Jiulistii vor si in acest an bani publici, insa legal nu au cum sa obtina. Chiar si asa, reprezenantii clubului au umblat la coarda sensibila a consilierilor locali si au anuntat ca, daca nu vor beneficia de finantare, vor muta echipa in alt oras.
Mai mult decat atat, conducerea „Jiul” „invita” suporterii, chiar daca indirect, sa ia parte la sedinta de CL in care se va discuta despre finantarea clubului, in conditiile in care edilii locali au subliniat ca nu exista temei legal pentru acordarea banilor.
Intr-un comunicat de presa remis, ieri, Consiliul Director al FC „Jiul” precizeaza ca: „dorim sa aducem la cunostinta tuturor suporterilor nostri dreptul pe care il au ca cetateni de a participa la sedinta Consiliului Local din data de 29.06.2006 pentru a monitoriza exact comportamentul ale-silor lor in problema clubului”. Conducerea echipei de fotbal invoca, in sustinerea finantarii, prevederile Legii 350/2005, privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice, alocate pentru activitati non-profit de interes general.
„Cum se poate afirma ca nu exista temei legal? (…) Daca Primaria si CL nu considera Clubul „Jiul” de interes general, trebuie sa o spuna raspicat in fata contribuabililor suporteri si alegatori si sa nu se mai ascunda in spatele diferitelor trucuri”, se mai arata in comunicat.

„Au datorii la stat, adio finantare!”

Presedintele Comisiei Buget-Finante din cadrul CL, Petre Dragoescu, implicat pana nu de mult in activitatea fotbalistica, a demontat, insa, toate acuzatiile de rea-vointa aduse edililor si sustine ca exact legea invocata de conducerea FC „Jiul” interzice finantarea. Astfel, Dragoescu a spus ca, in conformitate cu legea, pentru a beneficia de finantare sau sponsorizare, cluburile sau asociatiile sportive trebuie sa nu aiba obligatii de plata exigibile catre stat, precum si contributii restante la plata asigurarilor sociale.
De asemenea, Legea 350/2005 stipuleaza negru pe alb ca „nu este eligibil solicitantul care se afla in una din urmtoarele situatii: nu si-a indeplinit obligatiile de plata a impozitelor si taxelor catre stat si a contributiilor catre asigurarile sociale; face obiectul unei proceduri de dizolvare-lichidare”.
„Jiul” Petrosani inregistreaza datorii la bugetul de stat care depasesc 20 miliarde lei vechi, astfel ca legal este absolut imposibil sa beneficieze de vreun leu din bugetul CL. „Nu este normal sa intoxicam opinia publica doar cu ceea ce ne convine noua din lege. Reprezentantii „Jiul” nu pot intocmi nici macar documentatia necesara finantarii”, a adaugat Dragoescu.
Seful Comisiei de Buget-Finante a tinut sa sublinieze ca oricum, „nu cedam sub presiunea maselor, unde-i lege nu-i tocmeala”.
In ultima perioada, FC „Jiul” pare sa fi intrat in zodia scandalurilor. Cel mai rasunator este cel legat de premierea pentru „cinste si corectitudine” a fotbalistilor de la FC „National” cu 30.000 de euro, aspect pentru care presedintele Consiliului Director al clubului, Alin Simota, a fost audiat de DNA.

Cele mai citite

Scădere semnificativă a înmatriculărilor de autoturisme în România în septembrie: Dacia, declin de peste 33%

Înmatriculările de autoturisme din România au scăzut din nou în septembrie, continuând tendința de declin marcată și în luna precedentă. România a înregistrat doar 8.975...

Mesaj RO-Alert în nordul județului Tulcea. MApN a ridicat patru aeronave

Structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, a anunțat ISU...

Chiriile în București și marile orașe au crescut, pe fondul revenirii studenților

Chiriile medii din București au înregistrat o creștere de 14% în septembrie 2024 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, conform unei analize realizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă