16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialIuliu Winkler a depus juramantul

Iuliu Winkler a depus juramantul

Noul ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Iuliu Winkler, a depus, marti, juramantul, in fata presedintelui Traian Basescu, in cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni, transmite Rompres.

 

Presedintele Basescu i-a urat succes noului ministru si a adaugat: "Poate reusim sa nu mai ratam ceea ce este important in domeniul dumneavoastra", dand drept exemplu listarea la Bursa a Romtelecom.

La ceremonie a participat prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu.

Winkler a depus juramantul la o saptamana dupa ce seful statului a semnat, pe 30 iulie, decretul privind numirea lui in functia de ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei.

Cu zece zile in urma, premierul Tariceanu i-a transmis presedintelui Traian Basescu propunerea privind nominalizarea lui Iuliu Winkler in functia de ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei, dupa ce UDMR l-a propus pe Winkler pentru aceasta functie.

Nominalizarea a intervenit pe fondul suspendarii din functie a lui Zsolt Nagy, care este urmarit penal.

Ca ministru al comunicatiilor, Iuliu Winkler isi propune stimularea in continuare a activitatii de export, mai ales pe sectorul IT, unde exista 9.000 de firme care exporta atat servicii, cat si produse.

Nagy Zsolt a fost suspendat din functie la 11 iunie de presedintele Traian Basescu, iar pe 19 iunie, presedintele a semnat decretul pentru desemnarea lui László Borbely, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor, in functia de ministru interimar al comunicatiilor si tehnologiei informatiei, la propunerea premierului Tariceanu.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă