21 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialItalia şi Grecia simplifică modul de acordare a vizelor pentru ruşi

Italia şi Grecia simplifică modul de acordare a vizelor pentru ruşi

Câteva state europene au anunţat că vor simplifica procedurile privind acordarea vizelor pentru turiştii ruşi înaintea începerii sezonului estival, anunţă ITAR-TASS.

Italia este prima ţară care a făcut acest anunţ miercuri, conform publicaţiei Rossiyskaya Gazeta.

Astfel, vizele vor fi eliberate gratis pentru turiştii ruşi care vor să participe la festivalul estival de operă de la Macerata sau la expoziţia pentru comemorarea a 450 de ani de la moartea lui Michelangelo, care va fi organizată între 14 mai şi 28 septembrie la Roma, a declarat ambasadorul italian în Rusia, Cesare Maria Ragaglini.

În plus, de vize cu intrări multiple vor beneficia specialiştii din industria turistică, studenţii sau participanţii la diferite târguri şi evenimente organizate în Italia.

Grecia este o altă ţară europeană care a decis să simplifice procedurile de acordare a vizelor pentru ruşii care doresc să o viziteze.

”Ne-am întâlnit cu oficialii ai ambasadei, care ne-au dat asigurări că în scurt timp vor aplica proceduri simplificate pentru acordarea vizelor”, a declarat Maya Lomidze, director al Asociaţiei Touroperatorilor din Rusia.

Recent, Consulul General al Ambasadei SUA din Moscova, Julie Kavanagh, a promis că va fi accelerată procedura de procesare a vizelor şi vor fi îmbunătăţite serviciile.

Înaintea începerii sezonului estival, reprezentanţii Asociaţiei Touroperatorilor din Rusia au solicitat în scris consulatelor ţărilor care sunt destinaţiile preferate de vacanţă ale ruşilor, să explice care sunt regulile pentru obţinerea vizelor şi ce anume s-a schimbat. Cele mai multe ambasade ne-au răspuns verbal că nu s-au schimbat procedurile pentru obţinerea vizelor. Însă, pentru a liniştii turiştii şi industria de profil, aşteptăm răspunsul în scris”, a spus Maya Lomidze.

Cele mai citite

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...

VIDEO Cel puțin 51 de persoane au murit într-o explozie de la o mină de cărbune din Iran

O explozie de gaz într-o mină de cărbune din provincia iraniană Khorasan de Sud a ucis cel puțin 51 de persoane și a rănit...

Atac armat în SUA: cel puțin patru persoane și-au pierdut viața

Un atac armat tragic a avut loc sâmbătă seara în Birmingham, Alabama, unde mai mulți atacatori au deschis focul, ucigând patru persoane și rănind...
Ultima oră
Pe aceeași temă