17.9 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialItalia anunţă redeschiderea ambasadei sale la Tripoli

Italia anunţă redeschiderea ambasadei sale la Tripoli

Ambasada Italiei la Tripoli va fi redeschisă joi, a anunţat miercuri Ministerul italian al Afacerilor Externe, într-un comunicat citat de AFP, potrivit Mediafax.

„La dispoziţia ministrului Afacerilor Externe (Franco) Frattini, ambasada Italiei la Tripoli va fi din nou funcţională”, informează comunicatul. Roma a decis la 18 martie să închidă această ambasadă.

Redeschiderea ei va fi posibilă datorită „sosirii în orele următoare în capitala libiană a unei echipe formate din diplomaţi, funcţionari administrativi şi experţi”, precizează comunicatul.

Şeful diplomaţiei italiene va propune joi în Consiliul de Miniştri nominalizarea noului ambasador al Italiei la Tripoli, potrivit aceleiaşi usrse.

Franţa a fost prima ţară care a anunţat redeschiderea, luni, a ambasadei sale la Tripoli, în timp ce Marea Britanie a anunţat în aceeaşi zi că pregăteşte redeschiderea ambasadei sale în Libia, dar că nici o dată nu a fost fixată.

Frattini anunţase anterior, în cursul zilei, că Guvernul italian a deblocat 500 de milioane de euro în favoarea Libiei, suma fiind cu mult mai mare decât cea anunţată de Roma săptămâna trecută, de 350 de milioane de euro.

„Preşedintele (Consiliului Silvio) Berlusconi a vorbit despre 350 de milioane, astăzi decizia finală a fost să deblocăm 500, pentru a oferi un sprijin mai mare prietenilor noştri libieni”, a declarat ministrul la Pannonhalma, în Ungaria, potrivit agenţiei Ansa.

La 25 august, Italia anunţa deblocarea unor fonduri în valoare de 350 de milioane de euro pentru Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT), structura politică a rebelilor libieni.

Înaintea revoltei, Italia, fostă putere colonială în Libia, devenise principalul partener comercial al acestei ţări, unde erau instalate peste 180 de companii italiene.

Cele mai citite

Autoturism lovit de un tramvai în Capitală. Șoferul a murit

Bărbatul a rămas încarcerat în mașină mai bine de 30 de minute Accidentul s-a petrecut pe Șoseaua Progresul. Circulaţia tramvaielor pe liniile 1, 10, 11,...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...

Drone ucrainene au distrus cel mai mare depozit cu rachete al rușilor

Surse ale Serviciului de Securitate al Ucrainei au declarat că depozitul stoca rachete balistice, inclusiv Iskanders, rachete antiaeriene, muniție de artilerie și bombe ghidate KAB Un atac cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă