15.7 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialIsraelul respinge propunerile SUA cu privire la asigurarea securităţii Văii Iordanului

Israelul respinge propunerile SUA cu privire la asigurarea securităţii Văii Iordanului

Israelul respinge propunerile Statelor Unite cu privire la asigurarea securităţii Văii Iordanului, a anunţat duminică ministrul pentru Relaţii Internaţionale Youval Steinitz, un apropiat al premierului Benjamin Netanyahu, potrivit Mediafax.

„Securitatea trebuie să rămână pe mâna noastră. Toţi cei care propun o soluţie care constă în mobilizarea unei forţe internaţionale, poliţişti palestinieni sau mijloace tehnologice nu înţeleg nimic în legătură cu Orientul Mijlociu”, a declarat Steinitz.

Ministrul a făcut aceste declaraţii în momentul în care secretarul de Stat american John Kerry prezintă israelienilor şi palestinienilor un proiect de acord-cadru cu privire la soluţionarea conflictului din Orientul Mijlociu.

Steinitz se referea la un proiect american privind mobilizarea unor sisteme de apărare şi supraveghere sofisticate în Valea Iordanului, de-a lungul frontierei dintre Cisiordania şi Iordania, în cazul unei retrageri israeliene din această regiune.

ceastă propunere a fost elaborată la sfârşitul anului trecut de către generalul John Allen, fostul comandant al coaliţiei internaţionale din Afganistan, consilier special pentru Orientul Mijlociu.

Netanyahu cere, pe de altă parte, ca un stat palestinian să fie demilitarizat şi ca Israelul să poată să menţină o prezenţă militară pe termen lung la frontiera cu Iordania.

Palestinienii insistă asupra încetării ocupării teritoriului lor, dar acceptă o forţă internaţională, o opţiune deja respinsă de Israel.

Potrivit presei arabe şi israeliene, Statele Unite ar fi propus o menţinere a forţelor israeliene la frontiera dintre Cisiordania şi Iordania timp de 10 sau 15 ani de la semnarea unui tratat de pace, ceea ce palestinienii refuză

 

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Cine sunt judecătorii care au votat împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României (CCR) a acceptat o contestație împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, hotărârea fiind definitivă și eliminând-o astfel din cursa...

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidențiale. Doi candidați au fost respinși

Până în prezent, pentru alegerile prezidențiale din 2024 din România, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...
Ultima oră
Pe aceeași temă